26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.09.2022 17:45 | Son Güncelleme: 22.09.2022 17:56

Dacia Otomobilsiz Kent Günü’nde alternatif ulaşım araçlarına yönlendiriyor

Otomobilsiz Kentler Günü her yıl dünyanın birçok şehrinde 22 Eylül’de kutlanıyor. Dacia da Otomobilsiz Kent Günü’nde toplu taşımanın yanı sıra bisiklet, scooter, paten ve kaykay gibi alternatif ulaşım araçlarına yönlendiriyor
Dacia Otomobilsiz Kent Günü’nde alternatif ulaşım araçlarına yönlendiriyor

Geçen hafta global çapta yeni marka manifestosunu açıklayan Dacia, özgürlüğe düşkün ve gereğinden fazla tüketimden uzak duran kullanıcılara yönelik bir otomobil vizyonu ortaya koyuyor. Aşırıya kaçan, belki de çoğu zaman kullanılmayan ekipman ve özelliklerle donatılan araçlardan farklı olarak Dacia, modellerinde tüketicilere gerçekten ihtiyaç duyacaklarını sunarak geri kalan enerjileriyle onları yeni deneyimler keşfetmeleri için maceraya yönlendiriyor.


Marka bu özgüvenli duruşunu şimdi de Otomobilsiz Kent Günü'ne taşıyor. Dacia Türkiye, 22 Eylül'de hayata geçirdiği dijital, radyo ile açıkhava kanallarıyla desteklediği kampanyayla tüketicileri toplu taşımanın yanı sıra bisiklet, scooter, paten ve kaykay gibi alternatif ulaşım araçlarına yönlendirerek sorumlu bir yaklaşım ortaya koyuyor. Her yıl farklı bir tema ve slogan ekseninde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası, bu yıl “Daha iyi bağlantılar” temasıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanıyor.

Geri dönüştürülmüş malzemeler

Otomobilsiz Kent günü olarak belirlenen 22 Eylül'de Otomobilsiz Kent Günü ile sona eren hafta, aktif hareketlilik, toplu taşıma kullanımı ve akıllı ulaşım çözümlerinin kullanımını teşvik ediyor. Şehir hayatına ve çevreye karşı olan sorumlu yaklaşımını modellerine yansıtan Dacia, araçlarında geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını önceliklendiriyor. İhtiyaç duyulandan fazla teknolojiyi veya kozmetik özellikleri araca eklememek, ağırlık tasarrufu sağlıyor. Bu sayede yakıt tasarrufu elde ediliyor. Yüzde 100 elektrikli Dacia Spring ise markanın çevre dostu yaklaşımını gözler önüne seriyor. En ekonomik elektrikli otomobil olma iddiası taşıyan model, 2023’ün ilk yarısında Türkiye’de satışa sunulacak.