23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.12.2022 13:12 | Son Güncelleme: 29.12.2022 13:15

Musk'tan Tesla çalışanlarına mesaj: Üzülmeyin, en değerli şirket olacağız

Tesla'nın hisselerinin iki yılın en düşük seviyesine düşmesi sonrası Elon Musk, çalışanlara bir e-mail gönderdi ve "Uzun vadade en değerli şirket olacağız" mesajı verdi
Musk'tan Tesla çalışanlarına mesaj: Üzülmeyin, en değerli şirket olacağız

Ocak ayının ortasında Çin'deki fabrikasını bir süreliğine kapatacağı iddia edilen Tesla'nın hisseleri iki yılın en düşük seviyesine düştü. Piyasa değeri Kasım 2021'de 1,2 trilyon dolara kadar çıkan şirket yaklaşık 880 milyar dolar kaybetti. Tesla'nın sadece bu yıl yaklaşık yüzde 71 değer kaybetmesinin ardından şirketin sahibi Elon Musk, çalışanlara bir e-mail gönderdi.

Reuters ajansının haberine göre Musk, Tesla çalışanlarına hitaben, “Hisse senedi piyasasındaki çılgınlığa kafaya takmayın. Tesla uzun vadede dünyanın en değerli şirketi olacak" dedi.

En kötü performans gösteren beşinci hisse

Tesla'nın hisseleri geçen yıl Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine fırladı ancak Musk'ın kısa süre sonra hisse satmaya başlaması ve bu yıl dikkatleri sosyal medya devi Twitter'a çevirmesinden sonra büyük kayıplar yaşadı. Tesla'nın hissesi bu yıl yüzde 71 değer kaybetti ve yüzde 20 düşüşle S&P 500'de en kötü performans gösteren beşinci hisse oldu. Düşüşün çoğu, Twitter hissedarlarının Musk'ın sorunlu sosyal medya ağını satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık teklifi onayladığı Eylül sonundan bu yana yaşandı.