29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.05.2023 19:32 | Son Güncelleme: 03.05.2023 19:44

Tesla'nın uzun menzilli modeli yeniden satışa çıktı

Elon Musk'ın sahibi olduğu otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Tesla, geçen yıl teslimat birikimleri nedeniyle geçici olarak durdurduğu Model 3 uzun menzilli aracı için ABD'de sipariş almaya yeniden başladı
Tesla'nın uzun menzilli modeli yeniden satışa çıktı

Reuters'ın haberine göre giriş seviyesi Model 3'ün uzun menzilli versiyonunun fiyatı şu anda 47 bin 240 dolar olurken Tesla'nın ABD ve Kanada'da sipariş alımını durdurduğu geçen Ağustos ayında aynı aracı 57 bin 990 dolarlık fiyat etiketiyle satıyordu. Şirketin bu çerçevede araçlarına yaklaşık %18,5 indirim yaptığı görüldü.

Birçok kişi almak için sıraya girdi

Şirketin patronu Elon Musk konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bekleme listesi çok uzun. Üretimi artırdıkça tekrar etkinleştireceğiz" sözlerini kaydetti.

Model 3 Long Range, şarj başına yaklaşık 325 mil menzile (yaklaşık 520 km) sahip. Model 3 Performance versiyonu için 7 bin 500 dolar sübvansiyona kıyasla 3 bin 750 dolar devlet sübvansiyonu söz konusu.

Şirketin web sitesine göre Tesla, uzun menzilli Model 3 elektrikli aracının teslimatına Haziran ayında yeniden başlamayı bekliyor. Bununla birlikte, web sitesi Kanada'da hala sipariş kabul etmiyor.

Satışları artırmak için fiyatları düşürüyor

Tesla, satışları artırmak için bu yılın başından beri araçlarının fiyatlarını düzenli olarak değiştiriyor. Daha önce fiyatları düşüren şirket, Salı günü Kanada, Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde fiyatları sürpriz bir kararla 'biraz' artırdı.

Musk, Tesla'nın zayıf bir ekonomi karşısında satış hacmi için marjdan fedakarlık etmeye istekli olduğunu, ancak teslimatları üretimle eşleştirmek için de yapabildiği yerlerde fiyatları daha da yükseltmek istediğini söyledi.