29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.05.2023 18:44 | Son Güncelleme: 02.05.2023 22:34

Elektrikli araç savaşı kızışıyor: Tesla'nın ardından Ford da araç fiyatlarını düşürdü

Ford Motor Salı günü yaptığı açıklamada rakibi Tesla tarafından yapılan bir dizi fiyat indiriminin ardından Mustang Mach-E isimli elektrikli aracının fiyatlarını düşürdüğünü ve siparişleri yeniden açtığını söyledi
Elektrikli araç savaşı kızışıyor: Tesla'nın ardından Ford da araç fiyatlarını düşürdü

ABD'nin 2 numaralı otomobil üreticisi, yılın ikinci yarısında üretimi artırırken standart menzilli batarya modellerinin menzilini de artırdığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Ford
, Mach-E fiyatlarının çoğunu versiyona bağlı olarak 3 bin ila 4 bin dolar düşürdüğünü söyledi. Geçtiğimiz ay, yeni batarya tedarik gereksinimlerinin yürürlüğe girmesinin ardından Mach-E için federal EV (Elektrikli Araç) vergi kredisi yarı yarıya düşerek 7 bin 500 dolardan 3 bin 750 dolara geriledi.

Mustang Mach-E'nin ABD satışları yılın ilk üç ayında ise yüzde 20 düştü.

Tesla, yılın başından bu yana en çok satan araçlarının fiyatlarını düşürdükten sonra Pazartesi günü web sitesinde Kanada, Çin, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde fiyatları 290 dolara kadar yükseltti.

Zam, Tesla'nın en çok satan iki modeline birden fazla pazarda aynı anda yaptığı ilk zam oldu, ancak ürün yelpazesindeki fiyatlar bir dizi indirimden sonra Ocak ayına göre hala çok daha düşük.