06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 16.06.2023 04:31

Türkiye için fazla mesai

Türkiye, Citroen’in dünyada ikinci büyük pazarı oldu. CEO Thierry Koskas, daha fazla ürün tedarik etmek için İspanya tesisinde C4 X üretimini artıracaklarını söyledi. Öncelik Avrupa yerine Türkiye
Mete Tansu
Mete Tansu
Thierry Koskas & Selen Alkım
Thierry Koskas & Selen Alkım

Türkiye, Citroen’in dünyada Fransa’dan sonra ikinci büyük pazarı haline geldi. Citroen Türkiye’nin 5 aylık satışları yüzde 130 artışla 24 bin adedi geçti. Marka da yıl sonu satış hedefini yukarı yönlü revize etti. Türkiye’ye büyük önem veren Citroen, yılın ikinci yarısında daha fazla ürün göndermeyi hedefliyor. Şirket bu amaçla İspanya fabrikasına fazla mesai yaptıracak. Citroen CEO’su Thierry Koskas, ikinci yarıda daha fazla otomobilin Türkiye’ye tahsis edileceğini belirterek, “İspanya fabrikasında C4 X üretimini artıracağız ve bu doğrudan Türkiye’ye yarar sağlayacak. Üretim hacmini Avrupa ile bölüştürdüğümüzde Türkiye’ye avantaj sağlayacağız. Çünkü Türkiye’deki operasyonlar başarılı ve talep yüksek” diye konuştu. Türkiye’nin en çok Citroën satılan ikinci ülke haline geldiğine dikkat çeken Koskas, yeni hedeflerinin Türkiye’de satılan markalar arasında ilk 5’e girmek olduğunu söyledi.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım da haziran ayı sonunda adet olarak 2022’nin toplamının üzerine çıkacaklarını belirterek, “İlk 5 ayda 24 bin adede ulaştık, geçen yıl toplamda 28 bin idik. Bu rakama Citroën Ami dahil değil. 49 bin adetlik yıl sonu hedefimizi 60 bin adedin üzerine çıkarttık. C4 X’in üretim planlamasındaki artışın çok büyük bir payı olacak” değerlendirmesini yaptı.