10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.07.2023 12:13 | Son Güncelleme: 04.07.2023 13:31

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kızamık vakalarının yüzde 86'sı İstanbul'da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık konusunda bir salgının söz konusu olmadığını ülke genelinde vakaların yüzde 86 oranla İstanbul'da daha çok olduğunu söyledi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kızamık vakalarının yüzde 86'sı İstanbul'da

Türkiye’de 2023’ün ilk dört ayında bin 440 kızamık vakası görülünce Sağlık Bakanlığı devreye girdi ve 81 ilin valiliğine yazı göndererek önlemlerin artırılması talimatı verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kızamık salgını iddiaları hakkında yaptığı açıklamada "Bir salgın durumu söz konusu değil, kontrol altında. Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor. Ayrıca filyasyon çalışmaları son derece sıkı şekilde yapılıyor" dedi.

"Vakaların yüzde 86'sı İstanbul'da"

Koca açıklamasına "Bizde de bölgesel, İstanbul ağırlıklı olmak üzere vakalar var. Vakaların yüzde 86'sı İstanbul'da. Ama dediğim gibi kontrol altında. Mobil sağlık ekiplerimizle takibini yapıyoruz. Vatandaşımızın hızla, eksik veya hiç aşısı yapılmayan çocuğu varsa yaptırmasını özellikle öneriyoruz. Biz 3 doz aşıyı bu dönemde önemsiyoruz. ilk iki doz 9 ve 12. aylarda, üçüncü doz ise 4 yaşında yapılmalı. Aile hekimlerimiz başta olmak üzere mobil ekiplerimizle de yaygın aşılamayı sürdürüyoruz" sözleriyle devam etti.

Kaynak: AA