24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2022 09:23 | Son Güncelleme: 29.03.2022 09:31

Chirs Rock'ı tokatlayan Will Smith özür diledi, Akademi inceleme başlattı

94. Oscar Ödülleri töreninin canlı yayınında, sunucu Chirs Rock'ı tokatlayan Will Smith, sosyal medyadan özür dileyerek haddini aştığını ve utandığını itiraf etti. Oscar Akademisi'nin inceleme başlattığı olayın temelinin 6 yıl önceki törende yaşananlara dayandığı konuşuluyor
Chirs Rock'ı tokatlayan Will Smith özür diledi, Akademi inceleme başlattı

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 94. Akademi Ödülleri töreninde, eşi Jada Pinkett Smith'e yaptığı şakayı kaldıramayarak komedyen sunucu Chris Rock'a tokat atan Will Smith, Instagram paylaşımında, Akademi'den, sunucu Chris'ten, geceye katılanlardan ve dünyanın dört bir yanından izleyen herkesten özür dilediğini belirtti.

Smith yazılı açıklamasında, "Şiddetin her türlüsü zehirli ve yıkıcıdır. Dün geceki Akademi Ödülleri'ndeki davranışım kabul edilemez ve affedilemezdiz" ifadesini kullandı. Şaka yapmanın mesleğinin bir parçası olduğunu belirten Smith, "Ancak Jada'nın tıbbi durumuyla ilgili bir şaka benim için çok fazlaydı ve duygusal tepki verdim" açıklamasını yaptı.

"Haddimi aştım ve yanıldım"

Siyahi oyuncu sunucu Chris Rock'a da seslenerek, "Senden herkesin önünde özür dilemek istiyorum Chris. Haddimi aştım ve yanıldım. Utandım ve davranışlarım olmak istediğim adama yakışmadı. Sevgi ve nezaket dünyasında şiddete yer yoktur" diye yazdı.

Oscar Akademisi, Will Smith'in törende Chris Rock'u tokatlamasını kınadığını ve olayla ilgili resmi inceleme başlattığını açıkladı. Akademi California yasaları ve Oscar standartları gereğince, olayla ilgili hangi adımların atılacağının araştırılacağı duyurdu

6 yıl önceki tören gündemde

Will Smith’in komedyen Chris Rock’a attığı tokat, 2022 Oscar Töreni’ne damga vururken, komedyenin 6 yıl önceki gösterisi de yeniden gündeme geldi. Rock’ın sosyal medyada viral olan 2016 tarihli gösterisi, Smith çifti ve komedyen arasındaki Oscar husumetinin yıllar öncesine dayandığını ortaya koydu.

Yine Smith çiftiyle dalga geçmişti

Independent'ın haberine göre; Smith ve eşi Jada Pinkett Smith, 2016’daki 88. Oscar Töreni’ni siyah aktörlerin aday gösterilmemesi nedeniyle boykot etmişti. Ancak Rock o törende de sahne almış ve yine Smith çiftiyle dalga geçmişti. Tarihi tokadın ardından gün yüzüne çıkan görüntülerde Rock’ın törenin açılış monologunda yine Jada’yı tiye aldığı görülüyor.

Konuşmasında, "Jada buraya gelmeyeceğini söylüyor. Protejadasto ediyor" diyen Rock, aktrisin o sıralarda sinema filmi değil, televizyon programı yaptığını hatırlatıyor: 'Bir TV programı yapmıyor muydu o?' diye düşündüm. Jada'nın Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın külotunu boykot etmem gibi. Zaten davet edilmedim ki!

Will Smith, o dönemde Doğruyu Söyle (Concussion) adlı futbol filminde rol almıştı. Rock ise Smith’in bu rolle Oscar’a aday gösterilmediğini hatırlatmış ve Jada’nın aslında törene bu yüzden katılmadığını ima etmişti: 'Will'in bu kadar iyi olması ve aday gösterilmemesi adil değil!' dedin. Haklısın! Ama Will'e Vahşi Vahşi Batı için 20 milyon dolar ödenmesi de adil değil!

Chris Rock ne dedi?

Chris Rock şakasında "Dua ediyorum Will Smith kazansın diye" dedi gülerek. Sonra da Smith'in yanında oturan karısına "Jada seni çok seviyorum. G.I Jane 2 sabırsızlıkla bekliyorum" diye seslendi. Bu sözlerin ardından Jada Pinkett Smith'in yüzündeki hoşnutsuzluk dikkat çekti.

G.I. Jane nedir?

1998’de sinemalarda olan G.I Jane yani Jane’in Zaferi filminde bir kadın askerin ordu içindeki mücadelesi anlatılıyor. Filmde Demi Moore kısa saçları ile yer almıştı. Chris Rock da Jada'nın kısa saçları nedeniyle bu filmin ikincisinde oynayabileceğini ima ederek şaka yaptı.