26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2022 12:10 | Son Güncelleme: 30.06.2022 13:09

Cüneyt Arkın'a AKM'de veda

Salı günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören yapıldı
Cüneyt Arkın'a AKM'de veda

Salı günü kalbinin durması nedeniyle 85 yaşındaki hayatını kaybeden Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, son yolculuğuna uğurlanıyor. Arkın için sabah 10.30 Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. 

Arkın'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden AKM'ye getirildi. Burada yapılan törenin ardından Arkın, Teşvikiye Camii'nde kılanacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. 

“İsmi altın harflerle yazılacak"

Törende konuşan ünlü aktör Ediz Hun, “Dünyada birçok aktör çok başarılıydı, çok önemli filmler yaptı, müthiş filmlerdi ama Cüneyt’teki kabiliyet, önsezi ve kabiliyet onlarda yoktu. Ben adeta bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Olağanüstü bir insandı, emsalsizdi. Tarihin yapraklarında Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

"Halk kahramanıydı"

Çocukluk arkadaşı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bugün hepimiz büyük bir acı içerisindeyiz. Gençlik yıllarımızın, üniversite çağına kadarki yıllarımızı bir arada geçirdiğimiz günler film şeridi gibi geçiyor. Doktorluktan vazgeçerek sinema dünyasına girmiş bir arkadaşımdı. Cüneyt, bir halk kahramanıydı” diye konuştu.

"İsmini yaşatmak boynumuzun borcudur"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cüneyt Arkın, sinemayla özdeşleşmiş en önemli sanatçılardan biriydi. Bugün benimde sinemayla tanışmama vesile olan Cüneyt Arkın'ı uğurluyoruz. İnsan düşününce sanki evinde varolan bir insanı kaybediyor. Yakın zamanda kendisini ziyaret edip, uzun uzun sohbet etme şansına eriştim. Cüneyt Arkın'ı hiç unutmayacağız. İsmini yaşatmak boynumuzun borcudur. İstanbul'da anısını yaşatmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum"