29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.05.2022 20:33 | Son Güncelleme: 21.05.2022 21:23

Dolandırıcılık hikayesi dizi olan Anna Sorokin sergi açtı

New York sosyetesini dolandırarak hikayesi Inventing Anna dizisine konu olan Anna Sorokin, Manhattan'da hapishanede çizdiği resimlerden oluşan bir sergi açtı. Bir gece için düzenlenen etkinlikte Anna'nın eserlerinin bir kısmı 500 bin dolara satıldı
Timothy A. Clary/AFP via Getty Images
Timothy A. Clary/AFP via Getty Images

Netflix'in Inventing Anna dizisine konu olan Anna Delvey adıyla da tanınan Anna Sorokin, perşembe günü Manhattan’da ilk sergisini açtı. New York sosyetesini dolandıran 31 yaşındaki Sorokin, hapishanedeyken çizdiği eskizlerle Manhattan sanat dünyasına geri döndü.  

'İddiaya göre' adı verilen sergi Nolita’daki Public Hotel’de yapıldı. Sorakin, sergide bir video mesaj yayınladı. The Sun video mesajın “Herkese merhaba, Anna Delvey burada” sözleriyle başladığını bildirdi. Sorokin videoda, “İddiaya göre başlıklı ilk sanat koleksiyonumu açacağım için çok heyecanlıyım. Bu ICE Orange County’deyken yaptığım eskizlerden oluşan bir koleksiyon” dedi. 

Koleksiyonun yüzde 48'i satıldı

Sorokin’in kötü ünü yalnızca bir gece süren etkinlikte sergilenen 20 eserden, para kazanmasını engellemedi. Delvey’s Art’ın kurucu ortağı Patrick Peters The Sun’a koleksiyonun yüzde 48’ini 500 bin dolara sattıklarını söyledi. Delvey’nin sanat eserlerini satan Chris Martine ise Anna’ya gönderdikleri akrilik boya gibi birçok malzemeye hapiste el konulduğu için sadece renkli ve tükenmez kalemler ile çalıştığını anlattı.  

Olayın geçmişi

10 aylık bir süre içinde New York sosyetesinden tanıdıklarını, New York'un en iyi otelleri ve bazı bankaları 275 bin dolar dolandırmakla suçlanan Sorokin, Manhattan jürisi tarafından bir adet büyük hırsızlık girişimi, üç adet büyük hırsızlık ve dört adet hırsızlıktan suçlu bulundu. Bankalardan ve kredi kartlarından çektiği paralarla lüks harcamalar yapan ama geri ödeme yapmayan Sorokin ise herhangi bir suç işlemediği, New York sosyetesinin hayat biçimine göre davrandığını savunuyor. ICE Orange County cezaevinde kalan Sorokin’in avukatları, anavatanı Almanya’ya sınır dışı edilmesine itiraz etti.

Inventing Anna

11 Şubat 2022 Cuma tarihinde Netflix'te seyirciyle buluşan Inventing Anna dolandırıcı Anna Sorokin’in ilginç hikayesine ve gazeteci Jessica Pressler’ın cezaevindeyken yazdığı ve New York dergisinde yayımlanan (2018) makalesine dayanıyor.