29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.03.2022 16:24 | Son Güncelleme: 15.03.2022 16:44

Inventing Anna dizisine konu olan Anna Sorokin için ABD'den sınır dışı kararı

ABD, New York sosyetesini dolandırmasıyla Netflix'in Inventing Anna dizisine konu olan Anna Sorokin'in sınır dışı edilmesine karar verdi
Inventing Anna dizisine konu olan Anna Sorokin için ABD'den sınır dışı kararı

"Bu hikâyede anlatılan her şey baştan sona gerçektir. Büsbütün uydurulmuş tüm bölümleri hariç" sloganıyla sunulan Inventing Anna dizisinin 9 bölümlük ilk sezonu 11 Şubat 2022 Cuma tarihinden itibaren Netflix'te izleyiciyle buluştu. Dolandırıcı Anna Sorokin’in müthiş hikayesi, gazeteci Jessica Pressler’ın cezaevindeyken yazdığı ve New York dergisinde yayımlanan (2018) makalesine dayanıyordu. Kendine Alman milyoner mirasyedi süsü vererek New York sosyetesini kandırıp dolandırmasıyla bilinen ancak dizinin yayınlanması ile tüm dikkatleri üzerine çeken Anna Sorokin zor günler yaşıyor.

Temyiz duruşması beklenmedi

Independent'ın haberine göre; avukatı dün basına verdiği demeçte Sorokin'in ABD'den her an sınır dışı edilmesinin söz konusu olduğunu söyledi. Pazartesi gecesi uçakla Almanya'nın Frankfurt kentine gönderilmiş olması gereken Sorokin'in ABD'de kalmak için yaptığı temyiz başvurusunun 19 Nisan'da görülecek olmasından ötürü apar topar sınır dışı kararına kızgın olduğu belirtildi.

2022'de hapisteki hayatıyla ilgili bir televizyon reality dizisinde oynamak için anlaşma imzalayan, hayatıyla ilgili bir kitap ve podcast üzerinde çalışan Sorokin'in, sınır dışı edilmeseydi, yarın Call Her Daddy podcastına çıkması gerekiyordu.

'Yasal olarak uygun değil'


Avukat Manny Arora, Sorokin'in sınır dışı kararına itiraz etmek için yasal olarak 30 günlük süresinin olduğunu, 17 Mart'tan evvel sınır dışı edilmesinin yasal olarak uygun olmadığını, ama nihayetinde Göçmen ve Gümrük Muhafaza'nın aklına eseni yapabildiğini söyledi.

Destekleyici doz talebi karşılanmadı, Covid oldu

Sorokin ile Göçmen ve Gümrük Muhafaza'nın gözaltında tuttuğu 3 kişi daha hapiste Covid geçirmelerinin ardından federal hükümete dava da açtı. Mahkeme belgelerine göre Sorokin destekleyici aşı dozu olmak için yazılı talepte bulunmasından, ama talebine yanıt alamamasından haftalar sonra, 19 Ocak'ta Covid'e yakalandı.

Sorokin'in çevresinden kişiler ise sıradan bir göçmenin Göçmen ve Gümrük Muhafaza tarafından vizesi süresinin dolduğu gerekçesiyle derhal sınır dışı edileceğine, Anna'nın ise medyatik kişiliğinden ötürü farklı muamele gördüğüne dikkat çekerek Anna'nın sınır dışı edilmeme mücadelesini kazanacağına inandığını aktardı.

Olayın geçmişi 

10 aylık bir süre içinde New York sosyetesinden tanıdıklarını, New York'un en iyi otelleri ve bazı bankaları 275 bin dolar dolandırmakla suçlanan Sorokin, Manhattan jürisi tarafından bir adet büyük hırsızlık girişimi, üç adet büyük hırsızlık ve dört adet hırsızlıktan suçlu bulundu. Bankalardan ve kredi kartlarından çektiği paralarla lüks harcamalar yapan ama geri ödeme yapmayan Sorokin ise herhangi bir suç işlemediği, New York sosyetesinin hayat biçimine göre davrandığını savunuyor.