27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.02.2024 13:16 | Son Güncelleme: 10.02.2024 15:27

Grammy gecesinde tutuklanan Killer Mike: 'Öfkeye yenik düşebilirdim ama sadece minnettarım

Crypto Arena’da gerçekleşen Grammy Ödülleri’nde güvenlik görevlisiyle kavga eden Killer Mike, 3 ödül aldıktan sonra polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Gözaltı süresi boyunca sürekli dua ettiğini söyleyen Mike, serbest kaldığının ertesi günü oğlunun böbrek naklinin onaylandığını öğrendi
Grammy gecesinde tutuklanan Killer Mike: 'Öfkeye yenik düşebilirdim ama sadece minnettarım

Gerçek adı Michael Render olan 48 yaşındaki Atlantalı rapçi Killer Mike, 2024 Grammy Ödül Töreni’nin gerçekleştiği Crypto Arena’da güvenlik görevlisiyle kavga etmesinin ardından polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Polis, Mike’ın 3 Grammy kazanmasından sonra rapçiyi tutukladı. Müzik yapımcısının kelepçelenmesi ve Los Angeles Polis Departmanı memurları tarafından Crypto Arena'dan dışarı çıkarılmasıyla sevinci kısa kesilmiş olsa da, GQ'ya verdiği röportajda gözaltındayken zamanının çoğunu dua ederek geçirdiğini söyledi.

“Tanrıya şükredip meditasyon yaptım”

Mike, tutuklanmasından bu yana yaptığı ilk derinlemesine sohbette, "Tek başımaydım ve minnettardım. Tanrı'ya şükretmeye ve 'Bana verdiğin nimetlere minnettarım' demek için zaman ayırdım. Onunla konuşarak zaman geçirdim, büyükannemin ve annemin ruhunu çağırıyordım ve sadece 'Bak, başardım' dedim. Ve bu üç saati Tanrı'ya şükretmek, sakin olmak ve meditasyon yapmak için kullandığım için mutluydum” dedim.

Ertesi sabah güzel haber aldı

Birkaç saat sonra Mike kendi rızasıyla serbest bırakıldı. Çıkışa "Dışarı çıktım, partiye gittim ve eğlendim" dedi. Ertesi sabah Mike, 3 yıldır böbrek nakli için sırada bekleyen oğlu Pony Boy'un nihayet onaylandığı haberini aldı. Mike, "Size şunu söyleyebilirim ki, Tanrı gerçektir. Şimdi çok daha iyi anlıyorum çünkü öfkeye ya da kötülüğe yenik düşüp böyle konuşabilirdim. Ama sadece minnettarım. Sadece kazandığım için değil, aynı zamanda Tanrı'nın bana 24 saat içinde uğruna çalıştığın övgülerden daha önemli bir şeyin olduğunu gösterdiği için minnettarım” dedi.

Mike'ın Grammy Töreni’ndeki tutuklanmasına dair dava 29 Şubat’ta Los Angeles’ta görülecek. People dergisine konuşan bir kaynak Mike’ın ekibinin "davanın gerçekleri açığa çıktığında Mike'ın iddia edilen suçu işlemediğini göstereceğinden ve kendisinin temize çıkacağından emin" olduğunu söyledi.

Olayın ardından People’a konuşan Mike, “Tahmin edebileceğiniz gibi çok şey vardı ve ekibimle birlikte hangi kapıya girmemiz gerektiği konusunda bazı karışıklıklar vardı” dedi.