02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.11.2022 09:37 | Son Güncelleme: 02.11.2022 09:47

İranlı bir grafik tasarımcı protestoların marşı Barayeh'i animasyonla anlattı

İranlı müzisyen Shervin Hajipour protestolar için yaptığı ve tutuklanmasına neden olan Baraye adlı şarkı gösterilerin sembolü haline geldi. İranlı bir grafik tasarımcı şarkıyı yaptığı animasyonla anlattı
İranlı bir grafik tasarımcı protestoların marşı Barayeh'i animasyonla anlattı

İran'da Mahsa Emini'nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda İranlı müzisyen Shervin Hajipour'un yaptığı Baraye şarkısı marş haline geldi. Şarkının sözleri İranlıların, protestolara neden başladıkları hakkında internette yayınladıkları mesajlardan alındı. 

Eylül'de Hajipour şarkıyı sosyal medyada yayınlar yayınlamaz çeşitli platformlarda milyonlarca kez izlenerek hızla viral oldu. İranlı bir grafik tasarımcı olan Shabnam da şarkının sözlerini yaptığı çizimleri animasyona dönüştürerek anlattı.

25 yaşındaki Hajipour, şarkının yayınlanmasından günler sonra 29 Eylül'de tutuklandı. Hajipour'un kız kardeşi tarafından Twitter'da yayınlanan ve İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından doğrulanan mesajlara göre Mazandaran eyaletindeki istihbarat servisleri Hajipour'un anne babasını aradı ve 1 Ekim'de Hajipour'un tutuklandığını bildirdi.