25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2022 15:20 | Son Güncelleme: 03.09.2022 15:28

İzmir'de Gülşen'in yerine vokalistleri ve orkestra sahnede olacak

İstanbul’da ev hapsinde tutulan Gülşen bugün İzmir'de yapılması planlanan konserinde vokalistleri ve orkestranın sahnede olacağı açıklandı
İzmir'de Gülşen'in yerine vokalistleri ve orkestra sahnede olacak

Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanan ve itiraz üzerine ev hapsi adli kontrolüyle tahliye edilen sanatçı Gülşen bugün İzmir'deki konsere katılamayacak.

Konserlerde Gülşen'e eşlik eden orkestra ve vokalistlerinin bugün 21.30'da 91. İzmir Enternasyonal Fuarı çim konserleri kapsamındaki organizasyonda sahneye çıkacağı açıklandı. Organizasyonda Gülşen'in şarkıları seslendirilecek ve klipleri gösterilecek.

"Klipleri gösterilecek, şarkıları sesledirilecek"

İZFAŞ'dan Gülşen'in katılamayacağı konsere dair şu açıklama yapıldı: "İzmir Enternasyonal Fuarı, Çim Konserleri kapsamında bugün programda yer alan Gülşen konserini, zorunlu nedenlerle, farklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sanatçımız, kamuoyunca da bilinen adli kısıtlılığı nedeniyle sahneye çıkamayacaktır. Ancak Gülşen’in orkestra ve vokal grubu saat 21.30’da Çim Sahne’de performans sergileyecektir. Gülşen şarkılarının seslendirileceği, kliplerinin gösterileceği konsere tüm Fuar ziyaretçilerimiz ücretsiz davetlidir."

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma doğrultusunda Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 25 Ağustos Perşembe günü tutuklanmıştı. Çolakoğlu’nun avukatının itirazını değerlendiren nöbetçi İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi, 29 Ağustos Pazartesi günü Çolakoğlu'nun "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar vermişti. Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.