28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 12.11.2022 16:07 | Son Güncelleme: 12.11.2022 16:36

Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Kasım Pazar günü için öneriler

Sonbaharı sevenler için şehirden etkinlik seçkisi, evde olmayı tercih edenlere ise podcast ve ekran önerileri derledik. Çok satan kitaplar, İstanbul'da öne çıkan sergiler, sinemalarda ve platformlarda izleyiciyi bekleyenler yapımlar hatta haftanın müzikleri de alternatifler arasında...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Kasım Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Geveze Stand-up

Geveze Biraz Öyle Biraz Böyle adlı stand-up gösterisi ile İstanbul Komedi Festivali kapsamında izleyenlerle buluşuyor. Adından anlaşılacağı üzere hayatın her noktasına dokunan gösteri Maximum Uniq’te gerçekleşiyor.

Lal Hayal

Songül Öden’in tek kişilik oyunu Lâl Hayal yedi kadın üzerinden Türkiye’de kadın olmak üzerine bir anlatı sunuyor. Birbirinden farklı kadın karakterleri ortak bir hikaye etrafında buluşturan yapısıyla dikkat çeken oyunu Fişekhane’de izleyebilirsiniz.

Çocuklar için Kahkaha Yogası

Kahkaha atmanın yararları saymakla bitmiyor ve çocuklar da kahkaha atmaya bayılıyor. Her şeye rağmen gülmek isteyenler, çocuklarıyla beraber İstanbul Komedi Festivali kapsamında gerçekleşen kahkaha yogasına katılabilir. Nedensiz kahkahalar atacağınız ve yüksek bir enerjiyle çıkacağınız etkinlik Maximum Uniq Lounge’da gerçekleşecek.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Kıvılcım

İzmir’de gerçekleşen şüpheli bir kadın ölümü. “İntihar” diye kapatılan bir dosya. Kızı Kıvılcım’ın intihar ettiğine inanmayan bir anne. Tüm engellere rağmen gerçeğin peşinde koşan üç kuşaktan üç kadın: Polis Derya, fizik öğrencisi Nehir, emekli Leman. K’nın Sesi ekibi tarafından hazırlanan ve kadın karakterlerin öne çıkmasıyla da dikkat çeken bu podcast, türün iyi örneklerinden biri.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Unicornun Gözüyle

Yoga eğitimleri ve kitaplarıyla tanınan Çetin Çetintaş mikrofonda. Hayata bambaşka bir gözden bakmayı vaat eden yayında, günlük hayatımızın içinde varolan tüm kavramları değişik bir açıyla yeniden değerlendirme şansımız oluyor.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

Ekran önerisi

Judas and the Black Messiah - Netflix

İki Oscar ödüllü film Judas and the Black Messiah, Netflix Türkiye kütüphanesine geldi. Oyuncu kadrosunda Oscar’ı kazanan Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Jesse Plemons gibi isimlerin yer aldığı film Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Hampton’ın yükselişi sırasında FBI’ın partinin içine soktuğu muhbir işleri değiştiriyor. Yönetmenliğini Shaka King’in yaptığı film müzikleriyle de ödülü kazanırken, dört dalda daha aday olmuştu.