23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.02.2022 15:57 | Son Güncelleme: 25.02.2022 18:13

Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Şubat 2022 Cuma akşamı için öneriler

Hafta sonuna giriş kapısını aralayan cuma akşamı, iş stresinden uzaklaşmak isteyenler için İstanbul'dan öneriler... Listemizi inceleyin, kendinize yakın hissettiğiniz önerileri not edin, deneyimleyin. Yeter ki gönüller coşsun, ruhlar bir nebze de olsa sanata doysun...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Şubat 2022 Cuma akşamı için öneriler

Sahne Sanatları (Yağmur Akpınar)

Arter’in yeni sergisi OyunBu

Çocukluk ve oyun kavramları etrafında bir araya gelen OyunBu sergisi Beyoğlu'ndaki Arter’de ziyarete açıldı. Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği sergi, sanatın oyun kuran ve bozan niteliğini ön plana çıkarıyor. Arter Koleksiyonu’ndan eserleri bir araya getiren sergi mekânda yaptığı oyuncu müdahalelerle varlığını belli ediyor. İki kata yayılan bu deneyim, içindeki çocuktan asla vazgeçmeyen ziyaretçilere beklenmedik buluşmalar sunarken, yeni anlamlar bulmalarında yön gösterici oluyor. 9 Nisan’a kadar gezebileceğiniz sergi öncesi Divan’dan kahvenizi alarak, Arter Kitabevi’ndeki kitaplara göz atabilirsiniz.

Gidion’un Düğümü

Eğitim sisteminin eleştirel bir bakış açışıyla sahneye taşındığı Amerikalı yazar Johnna Adams’ın kaleme aldığı Gidion’un Düğümü, intihar eden bir ilkokul öğrencisinin kişisel hikâyesini irdeliyor. Erdal Beşikçioğlu’nun yönettiği oyunda bir anne ve bir öğretmen karşı karşıya geliyor. Çocuğun eğitim sürecinde ailenin ve öğretmenin rolünün altını çizen ve taraflar arasındaki iletişimsizliği sorgulayan oyunda anne rolünü Elvin Beşikçioğlu, öğretmen rolünü ise Selin Tekman canlandırıyor. Tek perde olan oyun 25 Şubat akşamı 20:30’da Fişekhane Black Box’ta sahnelenecek.

Gidion’un Düğümü

 

Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası

Selin Atasoy’un yazdığı, Okan Bayülgen’in yönettiği ve sunduğu Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası yemekli bir salonda seyirciler arasında bambaşka bir deneyim yaşatıyor. İzleyenleri de oyuna interaktif bir şekilde dahil eden oyunda herkesin yalan söylediği ve birbirini kandırdığı bir ortamda, gerçekleri ortaya çıkarmak göründüğü kadar kolay değil. Kahkaha ve gerilimi bir arada yaşatan bu gecede harika kokteyller içerken cuma akşamının keyfine varabilirsiniz. Dada Salon Kabaret’de gerçekleşecek olan oyun 20:30’da başlıyor.

Synth Ustası Zorlu %100 Studio’da!

Fransız elektronik prodüktörü James Kent, tanıdığımız ismiyle Perturbator; 25 Şubat akşamı Zorlu %100 Studio sahnesinde olacak. Fütüristik ancak bir o kadar da vintage notalar sunan gecenin açılışını Mind Shifter yapacak. Müzikseverleri başka bir atmosfere taşıyacak olan konser çok konuşulacak. 

Filtresiz Komedi: Yasemin Sakallıoğlu

Kadın komedyenlerin kendilerine çizilen sınırları aşmaya ve seslerini daha rahat duyurmaya başladıkları günlerden geçiyoruz. Özellikle sosyal medya üzerinden takipçileriyle iletişime geçerek, milyonların kalbine dokunan isimlerden biri de Yasemin Sakallıoğlu. Kitlesel komediyi ortaya koyan en heyecan verici isim olarak Doğru Koca Nasıl Seçilir adlı tek kişilik gösterisi ile her seferinde güldürüyor ve düşündürüyor da. O anlattıkça dinliyor, dinledikçe “Ben olsam ne yapardım?” demeden edemiyorsunuz.

Doğallığı seçen bir kadın komedyen olarak, tüm kalabalığın içinde izleyenlerle birebir olarak iletişime geçiyor. Sahneye davet ettiği insanlar kadar oturanların da kalbine dokunma yolunun açık olmak'tan geçtiğinin farkında. Biletlerin saatler içinde tükendiği gösteriyi takibe alın derim. 25 Şubat Cuma akşamı 21:00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Güldüğünüze pişman olmayacaksınız.

Ekran

The Man Who Shot Liberty Valance

Bu yılın Oscar adayları içinde öne çıkan filmlerden Belfast, mart ayında salonlarda olacak. Filmi izlerken bir sahnede arka planda, siyah beyaz bir televizyon ekranında görünen Western klasiği The Man Who Shot Liberty Valance, olsa da hemen izlesem hissi yaratıyor insanda. Aslında beIN Connect’te var. Başrolleri paylaşan ve her ikisi de Oscar ödüllü James Stewart ve John Wayne’e Vera Miles’ın eşlik ettiği filmin yönetmeni de dört Oscarlı John Ford. Yakın dostunun cenazesine katılmak üzere kasabaya geri dönen bir senatörün hikayesini izlediğimiz film, 28 Şubat’ta platformdan kalkıyor, haberiniz olsun. Sonra Belfast’ı izlerken üzülürsünüz. (beIN Connect)

Lee Van Cleef /The Man Who Shot Liberty Valance (1962)

 

Podcast  (Selim Karakaya)

Yeni Çilingir

Tam anlamıyla ismiyle müsemma bir yayın. Bir mekandasınız, yan masada bir muhabbet dönüyor ve siz de kulak misafiri oluyorsunuz. Grand Korçi ve Murat Meriç masanın demirbaşları, yanlarında da misafirler var. Konuklar arasında alanlarının perde arkasının konuşulduğu müzisyenler, yazarlar, gazeteciler de var, masa adabının detaylandırıldığı mekan sahipleri de. Trafik kolaylaştırıcı bir yayın olduğu kesin ama evde akşam sofrası hazırlığında da çok iyi geldiğini söylememiz gerek.

Dinlemek için: Spotify, Apple, Google

Kaldığın Yerden

Netflix Türkiye’nin resmi kanalı. Yerlisiyle yabancısıyla Netflix’te yayınlanan dizilerin ve filmlerin dünyası konuşuluyor. Netflix’te öne çıkan filmlerin yıldızlarının ve sahne arkası kahramanlarının konuk oldukları bölümler öne çıkıyor ama elbette sezon değerlendirmeleri ve haberler de var. Hafta sonu için ev planları yapmadan önce kulak vermek iyi olabilir.

Dinlemek için: Spotify, Apple, Google