19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.11.2022 13:17 | Son Güncelleme: 26.11.2022 13:34

Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Kasım Pazar günü için öneriler

Yeni haftaya enerji toplayarak girmek isteyenler için şehirden seçkiler, haftanın öne çıkan müzik ve kitapları, ekran ve podcast önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Kasım Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Anlatamadım

Ayşe Balıbey ve Cem İşçiler’in ilişkilerin, iş hayatının, ailenin ve gündemin sohbetini yaptığı gösterisi Anlatamadım, İstanbul Komedi Festivali kapsamında sahneleniyor. Bir kadın ve erkeğin gözünden aynı olayların farklı bakış açılarını dinleyeceğiniz gösteri 27 Kasım akşamı Maximum Uniq’te seyirciyle buluşacak.

Ergin İnan’ın yeni sergisi

Her zaman üslup bakımından özel bir yere sahip olan Ergin İnan’ın 80.yaş günü adına düzenlediği Ben, Ergin İnan adlı solo sergisi EArt Galeri’de başladı. Geçtiğimiz haftalarda başlatan sergi, İnan’ın sanat hayatı boyunca ele aldığı konular üzerine bir izleme sunuyor. Sergiyi 25 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Bizim Cazcılar

Türkiye'nin geçmişten bugüne caz sanatçılarını tanıtmayı amaçlayan NTV Radyo programının arşivlik podcast yayını. Bizim Cazcılar müzikle, cazla nasıl tanıştılar, nasıl ilerlediler, kimden etkilendiler?

Caz müziğinin diğer müziklerden, cazcı olmanın diğer müzisyenlerden, caz dinleyicisinin diğer müzikseverlerden farkı var mı? İrem Gökbudak yaşayan cazcılarla konuşuyor, hayatta olmayan cazcıları ise onları en iyi tanıyanlara anlattırıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ankara Neydi, Ne Oldu?

Ankara'nın tarihsel bağlamda değişen sosyo-ekonomik ve kültürel hayatına bir pencere açan özel bir yayınla karşı karşıyayız. Rasim Özgür Dönmez ve Fevzi Can Gürüz'ün birlikte hazırlayıp sunduğu bu podcast’te gündelik yaşamdan mimariye, üniversitelerden kültürel yaşantıya, spordan gastronomiye kadar tam bir Ankara belgeseliyle buluşuyoruz.

Nereden Dinlerim? Spotify

Ekran önerisi 

Amerikan Haini: Axis Sally Duruşması - Film Box

Platformun orijinal içeriği olan film, İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşanan gerçek bir hukuk ve ihanet öyküsünü, bir avukatın kendi yargılarına ve düşüncelerine aykırı olsa da Nazilerle ilişkilendirilen bir sanığı savunma sürecini konu alıyor.

Al Pacino ve Swen Temmel

Mildred Gillars (Meadow Williams) isimli bir Amerikan vatandaşı, savaş döneminde Nazi propagandası içeren yayınlar yapar ve bir Amerikan askeriyle aralarında bir sevgi-nefret ilişkisi oluşur. Savaş bitiminde Berlin’de tutuklanan Mildred Gillars, ihanet suçu ile mahkeme karşısına çıktığında, avukat olarak görevlendirilen James J. Laughlin’in (Al Pacino) kendi düşüncelerini bir yana bırakıp sanığı savunmaya odaklanması gerekecektir. Film Box Ekstra ve Film Box Plus ekranlarında.