25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2022 11:13 | Son Güncelleme: 08.08.2022 11:41

Pink Floyd'un solisti Roger Waters, Biden'ı neden savaş suçlusu ilan ettiğini açıkladı

Daha önce ABD Başkanı Biden'ı savaş suçlusu ilan eden Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters, CNN'de verdiği mülakatta neden böyle düşündüğünü açıkladı
Pink Floyd'un solisti Roger Waters, Biden'ı neden savaş suçlusu ilan ettiğini açıkladı

Gelmiş geçmiş en iyi rock müzik gruplarından biri Pink Floyd'un solisti Roger Waters CNN'de katıldığı bir programda Ukrayna-Rusya savaşı ve Tayvan krizine dair bazı izlenimlerini paylaştı. 

"Ukrayna'daki savaşı körüklüyor"

Daha önce ABD Başkanı Biden hakkında 'savaş suçlusu' diyen Waters neden böyle bir ifade kullandığına da açıklık getirdi. Spikerin Biden'ı neden savaş suçlusu olarak gördüğü sorusuna, "Ukrayna'daki savaşı körüklüyor. Bu çok büyük bir suç. ABD neden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi müzakere etmeye, kaç Rus'un ölümüne yol açtığını bilmediğimiz bu korkunç savaşı sona erdirmeye teşvik etmiyor?" cevabını verdi. 

"Yapmanız gereken tarihe bakmak"

Roger Waters, spikerin "Ama işgal edilen tarafı suçluyorsunuz" tepkisine ise "Yapmanız gereken tarihe bakmak" yanıtı vererek, "Yani, bu savaş, bugün başladı diyebilirsiniz, 2008'de başladı diyebilirsiniz.

Neticede NATO'nun Rusya sınırlarına, Doğu Avrupa'ya dayanmasıyla ilgili. Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, ülkenin bütün Doğu Avrupa'dan çekilmesini görüşürken bunu yapmayacaklarına söz vermişlerdi" dedi.