18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2024 14:20 | Son Güncelleme: 18.01.2024 16:36

AK Parti 48 il için isimleri açıkladı: Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ

31 Mart yerel seçimleri için daha önce 26 ilde adaylarını duyuran AK Parti bugün Ankara'da düzenlenen toplantı ile 48 adayını daha duyurdu. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ise Hamza Dağ oldu
AK Parti 48 il için isimleri açıkladı: Ankara adayı Turgut Altınok, İzmir adayı Hamza Dağ

AK Parti, ATO Congresium Kongre Merkezinde düzenlenecek olan ikinci aday tanıtım toplantısı ile 17'si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Kongre salonu sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi. Daha önce 26 il için adayını açıklayan AK Parti'nin böylece tüm il belediye başkan adayları açıklanmış oldu. Parti, 7 ilde MHP'nin adaylarını destekleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada ilçe belediye başkanı adaylarının da cumartesi gününden itibaren 20 Şubat'a kadar duyurulacağını belirtti. 

AK Parti'nin 48 il için belediye başkanı adayları şöyle:

  1. Adana: Fatih Mehmet Kocaispir
  2. Adıyaman: Ziya Polat
  3. Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay
  4. Ağrı: Mehmet Salih Aydın
  5. Aksaray: Evren Dinçer
  6. Amasya: Mehmet Uyanık
  7. Antalya: Hakan Tütüncü
  8. Ardahan: Yunus Baydar
  9. Batman: Adil Sebati Ceylan
  10. Bayburt: Mete Memiş
  11. Bilecik: Mustafa Yaman
  12. Bolu: Muhammed Emin Demirkol
  13. Burdur: Mehmet Şimşek
  14. Çorum: Halil İbrahim Aşgın
  15. Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden
  16. Gaziantep: Fatma Şahin
  17. Gümüşhane: Ercan Çimen
  18. Hakkari: İsmet Ölmez
  19. Hatay: Mehmet Öntürk
  20. Iğdır: Ülkü Öcal
  21. Kahramanmaraş: Fırat Görgel
  22. Karabük: Özkan Çetinkaya
  23. Karaman: Mevlüt Akgün
  24. Kayseri: Memduh Büyükkılıç
  25. Kırıkkale: Mehmet Saygılı
  26. Kırşehir: Osman Arslan
  27. Kilis: Reşit Polat
  28. Konya: Uğur İbrahim Altay
  29. Kütahya: Kamil Saraçoğlu
  30. Malatya: Sami Er
  31. Mardin: Abdullah Erin
  32. Muş: Feyat Asya
  33. Nevşehir: Mehmet Savran
  34. Niğde: Emrah Özdemir
  35. Sakarya: Yusuf Alemdar
  36. Siirt: Ekrem Olğaç
  37. Sivas: Hilmi Bilgin
  38. Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül
  39. Şırnak: Mehmet Yarka
  40. Tekirdağ: Cüneyt Yüksel
  41. Trabzon: Ahmet Metin Genç
  42. Tunceli: Erkan Eroğlu
  43. Uşak: Mehmet Çakın
  44. Van: Abdulahat Arvas
  45. Yozgat: Celal Köse
  46. Zonguldak: Ömer Selim Alan
  47. İzmir: Hamza Dağ
  48. Ankara: Turgut Altınok


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşları:

  • Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan ediyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul'dan başlayarak, ilçe adaylarımızın da tanıtımlarını yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek, kimi şehirlerimizde ise genel başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe adaylarımızın tanıtımını kısa sürede tamamlayacağız.
  • Milletimizin her adımında, her anında hep yanında olacak tüm gönlü ve zihni ile kendini şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçimlere hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız.
  • Bilindiği gibi seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat'ta seçim kurullarına verilmesi gerekiyor. Niyetimiz 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirerek tüm enerjimizi seçim kampanyamızı tefrik etmektir.
  • Milletimize karşı en ufak bir yanlışı olanın yeri AK Parti değildir. 31 Mart'ta bir kez daha şehirlerimize eser vermeye, vatandaşlarımıza hizmet etmeye talibiz.
  • Bir yanda on yılı aşkın süredir kaos çıkartarak, darbe teşebbüsünde bulunarak ülkemizi diz çöktürmek isteyenlerin saldırılarını sürdürüyor. 
  • Geçtiğimiz günlerde sınır ötesi birliklerimize yapılan alçak saldırılar dahil başımıza gelen hiçbir hadise bu tablodan bağımsız değildir. Biz ülkemizin çıkarlarından taviz vermeyeceğimizi gösterdikçe, siyasi, ekonomik, askeri her alanda ayağımıza takılan yeni çelmelerle karşılaşıyoruz. Böyle bizi korkutacaklarını, yıldıracaklarını sanıyorlar. Bunlar ne Türk milletini ne de onun bir evladı olarak bizi tanıyor. 
  • Bize asla geri adım attıramayacaklar. Bizi yolumuzdan döndüremeyecekler. Bizi ve ülkemizi hiçbir şartta teslim alamayacaklar. Türkiye'nin artık tehditlerle dize getirilebilecek bir ülke olmadığını onlar da öğrenecek. Bunu da 85 milyon olarak hep beraber başaracağız.
  • Ülkemizin ikinci  en büyük partisi adını taşıyan CHP emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. DEM'lilerle yaptığı işbirliği bu kirli oyunun son perdesidir. Kandil uzantılarının ayakları altına kırmızı halılar sererek, Türk bayraklarını ve Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak işbirliklerini aleni hale getirdiler.
  • Bu iki parti ülkenin ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor, lehine ne varsa da birlikte karşı çıkıyor. 
  • Bizim 85 milyona sözümüz var. Şimdi burayı lütfen iyi takip edin. Tek millet diyerek, herkesi kucaklayacak, hiç kimsenin kendini öteki hissedeceği bir iklimin oluşmasına geçit vermeyeceğiz. Tek bayrak diyerek, bağımsızlığımıza sıkı sıkıya sarılacak, hilali mahsun ve yıldızı sönük bırakmak isteyenleri hüsrana uğratacağız.
  • Parlamentoda çıkmış birisi, benim grup başkan vekilim Leyla Hanıma, bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullanıyor. Şunu bir defa iyi bil, AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza kağıt parçası demez. O sizin cibiliyetiniz de var. AK Parti'de bunları göremezsiniz.
  • AK Parti, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır diye yola çıkan bir partidir. Kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz. 
  • Partimizin kuruluşundan bu yana yerel seçim, genel seçim gibi vesilelerle tam 17 defa milletimizin karşısına çıktık. Biz asla milletimizi seçimden seçime hatırlayanlarla aynı safta yer almadık. Yılın her günü, günün her saati milletimizle beraber olduk.
  • Seçim kampanyası dönemlerinde hep kapı kapı dolaşarak, vatandaşlarımızla iletişim kurduk. İnsanımızla istişare ettik. Belediye başkanlarımız, adaylar, belediye meclis üyelerimiz hep birlikte kapı kapı dolaşıp, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Bu şekilde 31 Mart'a kadar bu yola devam edeceğiz. Ve Allah'ın izniyle patlatarak sandıklardan çıkacağız. 
  • Vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen edepsizliklerden asla olmadık. Böbürlenmeyi yanımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık. Bize kibir yakışmaz. Bize gururlanmak yakışmaz. Biz unutmayın, tevazu ehliyiz.
  • Mahalli idarelerde asıl yük belediye başkan adaylarımızın omuzlarındadır. Adaylarımız herkesten daha fazla yorulmak, emek vermekle mesul ve mükelleftir. Buradaki her bir arkadaşıma sonuna kadar güveniyorum. 
  • Şimdi 17'si büyükşehir olmak üzere toplam 48 belediye başkanı adayımızı alfabetik sıraya göre sizlere tanıtmak istiyorum. Adana: Fatih Mehmet Kocaispir, Adıyaman: Ziya Polat, Afyonkarahisar: Hüseyin Ceylan Uluçay, Ağrı: Mehmet Salih Aydın, Aksaray: Evren Dinçer, Amasya: Mehmet Uyanık, Antalya: Hakan Tütüncü, Ardahan: Yunus Baydar, Batman: Adil Sebati Ceylan, Bayburt: Mete Memiş, Bilecik: Mustafa Yaman, Bolu: Muhammed Emin Demirkol, Burdur: Mehmet Şimşek, Çorum: Halil İbrahim Aşgın, Diyarbakır: Mehmet Halis Bilden, Gaziantep: Fatma Şahin, Gümüşhane: Ercan Çimen, Hakkari: İsmet Ölmez, Hatay: Mehmet Öntürk, Iğdır: Ülkü Öcal, Kahramanmaraş: Fırat Görgel, Karabük: Özkan Çetinkaya, Karaman: Mevlüt Akgün, Kayseri: Memduh Büyükkılıç, Kırıkkale: Mehmet Saygılı, Kırşehir: Osman Arslan, Kilis: Reşit Polat, Konya: Uğur İbrahim Altay, Kütahya: Kamil Saraçoğlu, Malatya: Sami Er, Mardin: Abdullah Erin, Muş: Feyat Asya, Nevşehir: Mehmet Savran, Niğde: Emrah Özdemir, Sakarya: Yusuf Alemdar, Siirt: Ekrem Olğaç, Sivas: Hilmi Bilgin, Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül, Şırnak: Mehmet Yarka, Tekirdağ: Cüneyt Yüksel, Trabzon: Ahmet Metin Genç, Tunceli: Erkan Eroğlu, Uşak: Mehmet Çakın, Van: Abdulahat Arvas, Yozgat: Celal Köse, Zonguldak: Ömer Selim Alan, İzmir: Hamza Dağ, Ankara: Turgut Altınok.