15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2024 16:14 | Son Güncelleme: 18.01.2024 16:25

AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok oldu

AK Parti bugün 31 Mart yerel seçimleri için 48 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok oldu
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda 48 ilin adaylarını açıkladı. AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise dört dönem Keçiören'e başkanlık eden Turgut Altınok oldu.

Turgut Altınok kimdir?

Asıl mesleği avukatlık olan Altınok`un siyasi hayatı, Ülkü Ocakları'nda başladı. 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı.

12 Eylül Darbesi’nden sonra 28 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 

1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti’den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

2014 yerel seçimleri için Turgut Altınok Büyük Birlik Partisi'nden, Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. Yüzde 30,3 alarak seçimi ikinci sırada bitirdi. 2019 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı için AK Parti'ye dönerek aday oldu ve yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

En çalışkan başkan ödülü aldı

2. Uluslararası Altın Ay Ödül Töreninde “Yılın En Başarılı, En Çalışkan Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.

Turgut Altınok evli olup iki kız, iki erkek çocuk babasıdır.