29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.01.2024 12:01 | Son Güncelleme: 24.01.2024 14:00

Ankara'da tanıtım toplantısı: AK Parti ilçe adaylarını açıkladı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri için Ankara ilçe adaylarını duyurdu. 5 ilçede Cumhur İttifakı ortağı olan MHP'den adaylar gösterildi
Ankara'da tanıtım toplantısı: AK Parti ilçe adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Turgut Altınok olduğunu açıklayan Erdoğan, toplantıda Ankara ilçe adaylarını açıkladı. Buna göre AK Parti'nin açıkladığı aday listesi şöyle: 

Akyurt: Hilal Ayık
Altındağ: Veysel Tiryaki
Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi (MHP)
Bala: Ahmet Buran
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çankaya: Duhan Kalkan
Çubuk: Baki Demirbaş
Elmadağ: Eyüp Tekiner
Etimesgut: Enver Demirel (MHP)
Evren: Hüsamettin Ünsal
Gölbaşı: Ramazan Şimşek (MHP)
Güdül: Muzaffer Yalçın
Haymana: Özdemir Turgut
Kahramankazan: Serhat Oğuz
Kalecik: Erdal Dal (MHP)
Keçiören: Zafer Çoktan
Kızılcahamam: Süleyman Acar
Mamak: Asım Balcı
Nallıhan: İsmail Ontaş
Polatlı: Levent Çağlancı (MHP)
Pursaklar: Ertuğrul Çetin
Sincan: Murat Ercan
Şereflikoçhisar: Memiş Çelik
Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan

Erdoğan'ın buradaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • İstanbul'u yeniden hak ettiği vizyona kavuşturmak için artık gün sayıyoruz. Turgut Altınok'un projeleri ile Ankara'nın altın çağına gireceğine inanıyorum.
  • Kendi iç çekişmelerinden, rant paylaşım kavgalarından, ülke ve millet düşmanlarıyla işbirliği çabalarından projelere vakit bulamıyorlar. Bırakın yeni eser yapmayı, devam eden çalışmaların üstünü kapatan tüm oyun planlarını yalan ve algı üzerine kuran iş bilmezlerin elinde şehirlerimiz perişan oldu.
  • AK Parti ve Cumhur ittifakı dışında vizyoner projelere önem veren başka siyasi yapılar yok. Söz verdiği şeylerden bazılarını çeşitli sebeplerle yapamayanlardan değil, yıllarca yönetimde kaldığı halde hiçbir şey yapmayanlardan bahsediyorum. Hiçbir şey yapmadılar demek doğru değil, bol bol şov yaptılar. 
  • Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı rüyasıyla aylarca şehirlerimin yönetimini boş bırakmalarını saymıyorum bile. 
  • Milletimiz bunları hesabını hiç şüphesiz 31 Mart'ta sandıkta soracaktır. Ancak bizim başka endişelerimiz var, seçim sürecinde ne dedilerse, hizmete gelince tam tersini yapan bu zihniyetin gençlerimize kötü örnek olacağından endişe ediyoruz.
  • Biz boş lafla, yalanla, şovla, reklamla değil gerçek hizmetlerle milletimizin huzuruna çıkarsak, işimizi mütevazı bir şekilde yürütürsek, biz doğru olursak eğri zaten belasını bulur. 
  • Başkalarının hangi kirli pazarlıklarla gemilerini yürütmeye çalıştıklarının bizim için bir önemi yoktur. Varsın onlar algı ve kelime oyunlarıyla milletin aklını çelebileceklerini zannetsinler, biz işimize bakacağız. 
  • Bir yandan tam kapasite seçime hazırlanırken diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak politikaları kararlılıkla hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 16 milyon emeklimize geçen sene bir defaya mahsus 5'er bin tl'lik ödeme yaptık. Emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda bakanlıklarımızı talimatlandırmıştım. Buna göre SGK ve Bağkur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. 
  • Meclisinde onayını aldıktan sonra Ocak 2024 itibariyle altı aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan muhalefet olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına müsaade etmeyeceğiz. 
  • Merkez Bankası rezervlerimiz 145 buçuk milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Ekonomide bin bir güçlükle temin ettiğimiz güven iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar. Uzaya astronot gönderip bu alanda tarihi bir adım mı attık? Bunları adeta afakanlar basıyor. Bir sürü deli saçması iddiayla yapılan bu güzel işi değersizleştirmenin peşine düşüyorlar.
  • Ey muhalefet ne yaparsanız yapın, uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Uçak gemilerimizin inşası devam edecek, denizlere fırkateynlerimiz sürekli olarak inecek. 
  • Kaybettiklerini gördükçe daha da çirkinleşecekler, tüm tuşlara aynı anda basmaktan çekinmeyeceklerdir. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları hüsrana uğratmakta kararlıyız. Bizim hedefimiz, vizyonumuz, amaçlarımız ve yol haritamız bellidir. 
  • 21 yılda girdiğimiz 17 seçimde olduğu gibi 31 Mart'ta da doğru bildiğimiz yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Sonra 4 yıldır partimize yeni üye yapmada liderliği kimseye bırakmayan Ankara teçhizatımızın, tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. 
  • Cumhur İttifakı olarak ortak adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde, gerek AK Parti gerek MHP adayları için aynı azimle çalışarak sandık da netice almaya bakacağız. Farklı adaylarla seçime girdiğimiz yerlerde de hayırla yarışacağız. 
  • Şimdi Ankara'nın ilçelerinde Cumhur İttifakı'nı temsil edecek adayların tanıtımına geçiyoruz. Akyurt: Hilal Ayık, Altındağ: Veysel Tiryaki, Ayaş: Mehmet Yüksel Kirazdibi, Bala: Ahmet Buran, Beypazarı: Tuncer Kaplan, Çamlıdere: Hazım Caner Can, Çankaya: Duhan Kalkan, Çubuk: Baki Demirbaş, Elmadağ: Eyüp Tekiner, Etimesgut: Enver Demirel, Evren: Hüsamettin Ünsal, Gölbaşı: Ramazan Şimşek, Güdül: Muzaffer Yalçın, Haymana: Özdemir Turgut, Kahramankazan: Serhat Oğuz, Kalecik: Erdal Dal, Keçiören: Zafer Çoktan, Kızılcahamam: Süleyman Acar, Mamak: Asım Balcı, Nallıhan: İsmail Ontaş, Polatlı: Levent Çağlancı, Pursaklar: Ertuğrul Çetin, Sincan: Murat Ercan, Şereflikoçhisar: Memiş Çelik,  Yenimahalle: Abdulkadir Aydoğan.