19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2024 18:57 | Son Güncelleme: 21.02.2024 00:02

Başvuru bilmecesi çözüldü: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

DEM Parti’nin İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için İl Seçim Kurulu'na başvuruda geç kalındığı ve başvurunun kabul edilmediği iddia edildi. İddiayı yalanlayan DEM Parti başvuru teslim tutanağını paylaştı. Tutanağa göre başvuru 16.55'te yapıldı ve inceleme 17.14'te tamamlandı
Başvuru bilmecesi çözüldü: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için adaylık başvurusunda geç kalındığı iddia edildi. 

Geçici aday listelerinin tesliminin son gününde DEM Parti'nin İstanbul adaylarının başvurusunun saat 17.00'den sonra yapılması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmediği öne sürüldü. DEM Parti, X hesabından yapılan açıklamayla söz konusu iddiayı yalanladı. Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır" ifadeleri kullanıldı.

Partiden yapılan ikinci açıklamada da aday teslim tutanağı, "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" notuyla paylaşıldı.

Tutanakta başvurunun 16.55'te yapıldığı ve incelemenin 17.14'te tamamlandığı belirtiliyor.