19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.03.2024 20:44 | Son Güncelleme: 31.03.2024 20:46

CHP İl Başkanlığı'na göre İstanbul'da 8 ilçe CHP’ye geçiyor

31 Mart seçimlerinde sandıkların açılmaya başlamasıyla İstanbul’da ilçe sonuçları da belli olmaya başladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın verilerine göre, Sancaktepe, Beyoğlu, Üsküdar, Silivri, Eyüpsultan, Çatalca, Çekmeköy ve Tuzla’nın CHP’ye geçmesi bekleniyor
CHP İl Başkanlığı'na göre İstanbul'da 8 ilçe CHP’ye geçiyor

Saat 17.00 itibarıyla yerel seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlı yarışında CHP önde giderken ilçe başkanlıklarında da bazı belediyelerin CHP’ye geçme durumu ortaya çıktı. İl başkanlığının elindeki verilere göre, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin kazanamadığı ancak bu seçimde kazanılan ilçeler Sancaktepe, Beyoğlu, Üsküdar, Silivri, Eyüpsultan, Çatalca, Çekmeköy ve Tuzla. Bu sekiz ilçede CHP yarışı önde götürüyor. 2019 seçimlerinde Sancaktepe, Beyoğlu, Eyüpsultan, Tuzla, Çatalca, Çekmeköy ve Üsküdar’ı AKP kazanırken Silivri’de MHP seçilmişti.

4 ilçede kıran kırana yarış

İstanbul’da ilçe belediye başkanlığı yarışında ise Pendik, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Şile’de kıran kırana bir rekabet yaşanıyor. Sayım işlemlerinin başladığı ilk saatlerde Ak Parti ile CHP adayları birbirine çok yakın oylar almaya başladı. İlerleyen saatlerde her 4 ilçede de fark açılmadı ve yarış az bir farkla ilerliyor. Ancak Pendik ve Gaziosmanpaşa’da açılan sandık oranı henüz yüzde 5’in altında, Şile’de ise yüzde 36.6. Fatih’te ise yüzde 2.5. Her dört ilçede de sandıktan hangi sonucun çıkacağı ise merakla bekleniyor.
Bununla birlikte 2019 seçimlerinde CHP’nin aldığı ilçeler ise şunlardı: Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer, Şişli.