30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.01.2024 18:48 | Son Güncelleme: 27.01.2024 01:48

CHP'de sekizi büyükşehir, 209 seçim çevresinde daha adaylar belirlendi

CHP, sekizi büyükşehir, 209 seçim çevresinde daha adaylarını belirledi. Parti Meclisi'nde Antalya için mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam kararı alındı. Muğla'da ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras aday gösterilecek. Ankara'da 11, İstanbul'da 14 ilçede daha adaylar kesinleşti
CHP'de sekizi büyükşehir, 209 seçim çevresinde daha adaylar belirlendi

CHP'nin Parti Meclisi (PM), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için 209 seçim çevresinde daha adaylarını belirledi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 15.00'te toplandı. MYK toplantısı sürerken kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM'de 200'ü aşkın seçim çevresinde adayların belirlenmesinin beklendiğini söyledi. Yücel, Hatay ve Tekirdağ ile Antalya'nın Konyaaltı ve Mersin'in Mezitli ilçelerinde açıklanan adayların geri çekileceği yönündeki iddialar için ise bu konunun MYK'da gündeme gelmediği açıklamasını yaptı. MYK toplantısının ardından akşam saatlerinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında PM toplantısı başladı.

Antalya'da Muhittin Böcek'le devam

Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam kararı alındı. Muğla'da ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras aday gösterilecek. Sakarya'da Azize Çeroğlu, Van'da Şükrü Şahar, Trabzon'da Hasan Süha Saral, Diyarbakır'da Cafer Pekdemir, Erzurum'da Atlıhan Atilla ve Denizli'de Bülent Nuri Çavuşoğlu CHP'nin büyükşehir belediye başkan adayları oldu.

13 ilin belediye başkan adayı belli oldu

Parti, Ağrı'da Erkan Bulut'u, Batman'da Hasan Sünük'ü, Burdur'da Ali Orkun Ercengiz'i, Çorum'da Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nu, Düzce'de Sedat Çelikel'i, Hakkari'de Cüneyt Özbek'i, Isparta'da Atakan Yazgan'ı, Karabük'te Bayram Karadağ'ı, Kastamonu'da Hasan Baltacı'yı, Kırıkkale'de Ahmet Önal'ı, Rize'de Necati Topaloğlu'nu, Sivas'ta Tacettin Kepenek'i ve Tokat'ta Murat Yazıcı'yı aday yaptı.

Ankara'da 11 ilçede daha adaylar kesinleşti

Ankara'da da Ayaş'ta İzzet Demircioğlu, Bala'da İsa Kaplan, Beypazarı'nda Özer Kasap, Evren'de Arif Güçlü, Gölbaşı'nda Yakup Odabaşı, Haymana'da Levent Koç, Kalecik'te Satılmış Karakoç, Kızılcahamam'da Coşkun Ünal, Mamak'ta Veli Gündüz Şahin, Nallıhan'da Ertunç Güngör ve Polatlı'da Mürsel Yıldızkaya aday olarak gösterildi. Ankara'nın Çankaya ilçesi adayının sonraki PM toplantısında belirlenmesi bekleniyor.

Ataşehir'de Adıgüzel aday oldu

CHP'nin İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki adayı eski Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel oldu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bugün partisinden istifa etmişti.

İstanbul'un Şişli ilçesinde Resul Emrah Şahan, Arnavutköy'de Tekin Aras, Bağcılar'da Cem Kılıç, Bahçelievler'de Emine Gülizar Emecen, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Esenler'de Hasan Dalkıran, Kartal'da Gökhan Yüksel, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Maltepe'de Esin Köymen, Sultanbeyli'de Ayhan Koç, Sultangazi'de Ferhat Epözdemir aday oldu.

İzmir kararı 29 Ocak'ta

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarının daha sonra yapılacak PM toplantısında belirlenmesi bekleniyor. Bir sonraki PM toplantısının 29 Ocak'ta yapılacağı duyuruldu.

PM kararıyla 209 seçim çevresinde aday gösterilen isimler şöyle;