17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.01.2024 18:29 | Son Güncelleme: 26.01.2024 21:16

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den istifa etti

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi partisi CHP'den istifa ettiğini duyurdu. İlgezdi, "Son kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek tasfiye ediliyor" ifadelerini kullandı
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP'den istifa etti

İstanbul'un Ataşehir ilçesinin CHP'li belediye başkanı Battal İlgezdi, partisinden istifa etti. İstifa kararını X hesabından yaptığı açıklamayla duyuran İlgezdi, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum."

Battal İlgezdi, dört dönemdir Ataşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu. 

CHP Sözcüsü Yücel: Bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin istifasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "İstifa tek taraflı irade beyanıdır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. Bu konuda açıklama yapmamız gerekirse yaparız" dedi. Yücel, İlgezdi'nin sosyal medyadaki istifa açıklamasında "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor" ifadesinin sorulmasın üzerine, şunları söyledi: "Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla ve asla kriter olamaz. Adaylar belirlenirken çeşitli kriterler vardır. Özgür Özel'in liderliğinde bu yola çıkarken bu partinin şeffaf, demokratik, katılımcı ve ortak akılla yönetilmesi konusunda bir iddia ortaya koyduk. Adaylarımız da bu kriterlere uygun bir şekilde belirlenmektedir."