06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.02.2024 19:37 | Son Güncelleme: 06.02.2024 21:28

CHP'den Lütfü Savaş açıklaması: MYK ve PM'de değerlendirilecek

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yaşanan protestoların ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının Parti Meclisi'nde yeniden değerlendirileceğini söyledi
CHP'den Lütfü Savaş açıklaması: MYK ve PM'de değerlendirilecek

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde protesto edilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının yeniden değerlendirileceğini söyledi. 

KRT canlı yayınında soruları yanıtlayan Günaydın, Hatay'daki protestolar için "CHP'nin deprem boyunca izlediği politikaya yönelik bir protesto değil bu. CHP'nin Parti Meclisi'nde belirlediği adaya yönelik protestoydu. Yurttaşın bu kadar kitlesel bir protestosu varsa siyaset kurumunun buna yabancı kalması düşünülemez" dedi. 

Savaş'ın yeniden adaylığına ilişkin kararın Parti Meclisi'nde alındığını hatırlatan Günaydın, "PM'nin üyesi değilim, 60 kişilik bir organdır ve bu hafta perşembe ya da cuma günü toplantısı olacak. Bütün bu protestolardan ortaya çıkan sonuçlar mutlaka MYK ve PM'de değerlendirilecektir. Deprem bölgesinde böyle bir protesto varsa, provokasyonların sonucu gibi lafları etmenin anlamı yok. Değerlendirmeden ne sonuç çıkar, PM iradesinin ortaya koyacağı bir tutumdur. Hatay'daki meseleyi ciddiye alırız ve bunu PM gündemine taşırız" diye konuştu.