29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2024 18:16 | Son Güncelleme: 28.03.2024 20:13

CHP'den YÖK'e çağrı: Bazı üniversitelerde 1 Nisan'da yapılacak sınavlar ertelensin

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, 1 Nisan sabahına sınav koyan bazı üniversitelerin olduğunu belirterek, "Gençlerimiz sınava gitmekle, seçime gitmek arasında bir tercihe zorlanıyor" dedi. Arslan, iktidar ve YÖK'ü sınavların ertelenmesi için harekete geçmeye çağırdı
CHP'den YÖK'e çağrı: Bazı üniversitelerde 1 Nisan'da yapılacak sınavlar ertelensin

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerde 1 Nisan Pazartesi günü yapılacak ara sınavların ertelenmesi için iktidara ve YÖK'e çağrı yaptı. Arslan, "Gençlerimiz sınava gitmekle, seçime gitmek arasında bir tercihe zorlanıyorlar. ‘Seçilme yaşını 18’e indirdik’ diyen iktidarın dikkatini çekmek istiyorum. Öğrencilerimiz kendi illerinde onları yönetecek olan, beş yıllığına görev yapacak olan belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitmek istiyorlar. Ama 1 Nisan sabahına sınav koyan üniversiteler nedeniyle seçimlere maalesef katılamayacaklar" dedi.

YÖK’ün ve iktidara çağrı yapan CHP Milletvekili, "Bir an önce bu konuda gerekli tedbirleri alarak bu sınavları ileri tarihe ertelemesi ve gençlerimizin de gönül rahatlılığıyla illerine, ilçelerine giderek, seçime katkı koyarak demokrasimizi güçlendirmek adına seçimlerini yapmaları gerekiyor. Bu fırsatı onların elinden alamayız. Çünkü seçme-seçilme hakkı anayasal bir haktır. Bu anayasal hakkın kullanımını zorlaştıracak engelleri bir an önce kaldırmak da iktidarın ve YÖK’ün görevidir. Yetkilileri göreve çağırıyorum" ifadelerini kullandı.