05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2024 18:31 | Son Güncelleme: 20.02.2024 19:49

CHP'nin 'devam' kararı aldığı Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor

CHP'nin 'yeniden değerlendirme' sonucunda yola devam kararı aldığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Emaneti kime teslim edersiniz? Güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güven de parayla olmuyor, şöhretle hiç olmuyor, şarkı söylemekle de olmuyor, top oynamakla da olmuyor" dedi
CHP'nin 'devam' kararı aldığı Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor

CHP'de yeniden aday gösterilmesi tartışma konusunu olan ve yapılan değerlendirme sonucunda kendisiyle devam kararı alınan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Ben aday olmasaydım, iktidar yüzde 60’larla seçimi kazanıyordu. Öyle bir şey olamaz. Atatürk’ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik" dedi.

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, Savaş'ın adaylığıyla ilgili, "Son 22 yılda deprem vergilerini doğru yere harcamamış hükumetin sorumluluğunun bir yere yüklenmesi doğru değildi ama biz mesajımızı aldık. Dün gece saat 03.00'e gelirken biz üzerime düşen bütün eleştiriyi yaparak, Lütfü Savaş'ı ilk kullandığı bazı ifadelerden kendisinin de üzüldüğünü not ederek; ama bir yandan Hatay'ı ele geçirip demografisini değiştirmek isteyen ve Hatay'ı Hatay olmaktan çıkaracak olanlara karşı, örgütümüzün talebi, inancı ve seyre baktığımızda Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik" ifadelerini kullandı. 

Adaylığı kesinleşen Lütfü Savaş, Hatay'da bir miting düzenledi. "15 yıldır Hatay'da emaneti bana teslim ettiniz. Önce Antakya, sonra Büyükşehir. Emaneti kime teslim edersiniz? Güvenilir birine teslim edersiniz" diyen Savaş, TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan ve CHP'nin Hatay için adaylık teklifinde bulunduğu iddia edilen Haluk Levent hakkında isim vermeden şu ifadeleri kullandı: "Bu güven de parayla olmuyor, şöhretle hiç olmuyor, şarkı söylemekle de olmuyor, top oynamakla da olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzla oluyor. Hayat felsefeniz ile oluyor. Karşınızdaki insanlarla bağdaş kurup oturup kahvaltı yapmanızla, kucaklaşmanızla onunla birlikte yol yürümenizle ve Hatay’a, ülkenize hizmet etmenizle oluyor. Yani güven her şeyin başı. Bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Aday olmadığı takdirde Hatay'da AK Parti adayının seçimi yüzde 60'larla kazanacağı iddiasında bulunan Savaş şöyle devam etti: "Öyle bir şey olamaz. Atatürk’ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik. O yüzden aday oldum. Ama son iki gündeki desteğiniz var ya, bütün yüreğimdeki yağları eritti. Kazanacağız, geçen seçimden daha fazlasını alacağız. Daha güzelini yapacağız. Daha iyisini yapacağız. Hatay hepimizin sevdası. Biz sevdamızdan vazgeçmiyoruz, geçme şansımız da yok. Her türlü kumpasa rağmen bana güvenip, bizleri Hatay’a, Hatay’ı da bizlere emanet eden Sayın Genel Başkanımıza yetkili kurumlarımıza bu amaç uğruna bize destek veren bütün paydaşlarımıza ve yol arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Hatay’ı tanımadan bilmeden hüküm sürenlere, söz söyleyenlere siz cevap vereceksiniz."