16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.04.2024 00:29 | Son Güncelleme: 01.04.2024 01:20

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Erken seçim hesabı yapanlar boşa uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uçum, "Seçim eksenli talepler üretmek başkanlık sistemi açısından asla mümkün değil. Partilerin yerel meclisler üzerinden aldıkları oy oranları üzerinden genel seçimlere yönelik hesap yapanlar boşa uğraşmasınlar" ifadelerini kullandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Erken seçim hesabı yapanlar boşa uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 31 Mart seçimlerine ilişkin X hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Uçum, "Bu yerel seçimlerde başarılı olan muhalefetin halkın verdiği, demokrasimize hak ettiği kıymeti verme, ödevinin gereğini yerine getirip getirmeyeceğini hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Olası erken seçim çağrılarına kapıları kapatan Uçum, "Hükümete ve TBMM’ye yönelik seçim eksenli talepler üretmek başkanlık sistemi açısından asla mümkün değildir. Parlamenter sistemde dahi yerel seçimin genel seçime etkisi konusu son derece sıra dışı durumlarda ele alınırken, başkanlık sisteminde böyle bir etki olacağını düşünmek boş hayalcilikten başka bir şey değildir. Bu hayalleri kuranlar olabilir ama sistem bu tip avunmaları bir kenara atar. Partilerin yerel meclisler üzerinden aldıkları oy oranları üzerinden genel seçimlere yönelik hesap yapanlar bence boşa uğraşmasınlar. Türkiye 2028’e kadar dört yıllık seçimsiz dönemde her alanda reform siyasetini hayata geçirecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülke Liderliğiyle Bağımsız ve Güçlü Türkiye perspektifine bağlı olarak Türkiye’nin yeni aşamalara geçmesine önderlik yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın" yorumunu yaptı.