28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2024 16:10 | Son Güncelleme: 28.03.2024 16:25

Devlet Bahçeli kurultaydan beri kürsüye çıkmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 14. Kurultayı’nın ardından bir daha kürsüye çıkmadı. Bahçeli, Cumhur İttifakı'ndaki ortağı AK Parti'nin İstanbul mitingi dahil 17 Mart'tan itibaren sadece bir tane yazılı açıklama yaptı
Devlet Bahçeli kurultaydan beri kürsüye çıkmadı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne 3 gün kala Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin uzun süredir seçim mitinglerine katılmaması gündem oldu. Cumhur İttifakı yerel seçim öncesi 30 büyükşehir ve 29 ilde devam ederken, Bahçeli AK Parti'nin "Yeniden Büyük İstanbul" mitingi dahil 12 gündür kürsüye çıkmadı objektifler karşısına geçmedi.

Bugüne kadar Amasya ve Manisa başta olmak üzere kendi adayları için mitingler düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, son olarak 17 Mart’ta partisinin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda konuştu. Bahçeli, Erdoğan’ın ‘Bu benim son seçimim’ sözlerini ‘Bırakamazsın’ diyerek yanıtladıktan sonra sessizliğe büründü.


AK Parti'nin İstanbul mitingine katılmadı

Erdoğan’ın 2015 ve 2019 yerel seçimleri öncesi düzenlediği İstanbul mitinglerinde ittifaka olan desteği ile bilinen Bahçeli’nin, AKP'nin Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen ‘Büyük İstanbul Mitingine dahi katılmaması dikkat çekti.

Yazılı açıklama ile yetindi

Bahçeli, alanlardan çekilirken günler kalan yerel seçimlere ilişkin yayımlanan yazılı açıklama ile yetindi. Açıklamada Bahçeli’nin ana hedefinde CHP vardı. DEM Parti ile uzlaşma suçlamalarıyla 31 Mart’ı işaret eden Bahçeli’nin ‘Cumhur ittifakı’ vurgusu ise açıklamanın sonunda yer aldı.