05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2024 16:16 | Son Güncelleme: 03.04.2024 16:32

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

31 Mart yerel seçimlerinde yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İkinci İmamoğlu dönemi "16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata. Bunun değeri sorumluluğu çok büyük" sözleriyle başladı
Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Bu mazbata 16 milyonundur" dedi. İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar

 

  • Benim için çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz. Çok mutluyum, çok onurlu, gururluyum. Sorumluluğumuzun farkındayız.
  • Hem mazbata sürecine dair, hem mazbatanın anlamına dair, hem şehre olan sorumlulukları ifadesiyle ve de bizden, vatandaşların beklentisi aynı zamanda şehri ne kadar önemli bir detaylara sahip olduğu hususunda değerli İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın çok özenli ve değerli cümlelerine yürekten teşekkür ediyorum.
  • Bu bağlamda, bugün burada İstanbul şehrimize yakışan, İstanbul gibi kadim bir kentin seçim sonrası dünyasına değer katan böylesi bir ortamın hazırlanmasından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum.
  • Güzel bir an olmuştur. İstanbul halkına yakışan bir ortam sağlanmıştır. Aynı zamanda 16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata. Ve bunun değeri, sorumluluğu çok büyük.
  • Sayın başkan çerçeveyi makul ölçüsüyle getirdi ama yükü itibarıyla onu ben hissettim. O omuzlardaki bir yük ve ben bunu çok derinden hisseden birisiyim. Allah mahcup etmesin bu şehrin insanlarına ve bu ülkenin vatandaşlarına. Hatta ilave yapıyorum; bütün insanlığa. İstanbul sadece bu şehir yaşayanların veya ülkemiz insanlarının duygularının değil bütün insanlığın duygularının beslendiği bir kenttir.

“Daha iyi bir beş yıl geçireceğimize eminim”

  • Çok özenli ve çok nitelikli bir beş yılı bu şehre yaşatmak en büyük arzumuzdur. Bunu yaparken yükümüzü azaltacak tek şey vardır; o da bütün şehrin yetenekli insanlarının, dünyanın belki de en kıymetli insan kaynağının bulunduğu böylesi bir kadim şehrin her insanından faydalanmanın yöntemlerini daha da yukarıya taşımak ki o da zaten çok güçlü bir demokrasi anlayışına denk düşüyor.
  • Bu konuda da çok kararlı, çok istekli ve asla bu işin sahibi olduğunu değil bu işin emanetçisi olduğunu ve temsilcisi olduğunu bilen bir anlayışla beş yıla talibim.
  • Ve bunu başaracağımızı, çok değerli bir beş yıl geçirdiğimizi, bundan sonraki beş yılda da bu bilinci artırarak daha da iyi bir beş yıl geçireceğimize eminim. Bu kapsamda emeği geçen çok insan var. Vatandaşlarımız, 16 milyon İstanbullu, dualarıyla Türkiye’nin, dünyanın her yerinden bize katkı sunan nice insanlarımız, partimizin her bireyi başta değerli genel başkanımız Özgür Özel olmak üzere bütün bireylerine, emekçisine, İstanbul’un güçlü ittifakını kuran insanlara, herkese tek tek teşekkür ediyorum.
  • Büyük bir emek var bu işin arkasında. Geçtiğimiz beş yılı iyi bir referans kurmada katkı sağlayan insanlara, 90 binin üzerindeki çalışanımıza, mecliste görev yaptığımız üyelerimize teşekkür ediyorum.
  • Ama çok daha önemlisi bu yolculuğun ne kadar meşakatli, zor, sorumluluğun çok büyük olduğunu bilerek; bütün zorluklara, baskılara, sıkıntılara rağmen her zaman yanımızda dimdik duran, her zaman en büyük destekçimiz olan sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime…
  • Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye’miz bu seçimle beraber daha nitelikli, daha sevgiyle dolu, daha saygılı, daha barışçıl, daha uzlaşı içerisinde, daha güçlü bir ortamın varlığıyla; adil, birbirine iyi davranan bir siyaset dilini ülkemizin her yerinde yaşar ve yaşatırız.