09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.03.2024 22:13 | Son Güncelleme: 28.03.2024 22:28

İmamoğlu: Sırf bu seçim için milyarlarca dolar bozdular

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor" sözlerini eleştirdi. İmamoğlu, "Enflasyonu siz yarattınız. Hani faiz düşmandı? Faiz aldı başını gidiyor. Sırf bu seçim için milyarlarca dolar bozdular" dedi
İmamoğlu: Sırf bu seçim için milyarlarca dolar bozdular

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, emekli maaşlarında iyileştirme için yılın ikinci yarısını işaret eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” sözlerini eleştirdi.

Çatalca'da Cumhuriyet Meydanı Halk Buluşması'nda konuşan İmamoğlu, vatandaşın en büyük sorununun hayat pahalılığı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Mayıs seçimlerinde vaatler verdiler mi? ‘Her şey güzel olacak’ dediler mi? Hayat pahalılığı iki kat arttı. Bakın; yıllardır akla, bilime, ekonomi kurallarına aykırı işler yaptılar. Biz de ceremesini çekiyoruz. Çiftçi ceremesini çekiyor. Emekli ceremesini çekiyor. Öğrenci ceremesini çekiyor. İftarı huzurlu bir şekilde hazırlayamayan bir ailenin sıkıntısını düşünsenize. Bu politikalar niye oldu? Niye oldu biliyor musunuz? Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi. Hatırlıyor musunuz; bir bakan dedi ki, ‘Gözümüzdeki parıltıya bakın’ dedi. Ne parıltı kaldı ne bakan. Şimdi ne diyor? ‘İyi ücret veriyoruz ama iki ayda eriyor.’"

"Enflasyonu siz yarattınız"

"Yakında enflasyonu suçlarsa şaşırmayın" diyen İBB Başkanı şöyle devam etti: "‘Bütün suç enflasyonda’ derse, şaşırmayın. ‘Zam vermeye gerek yok, nasılsa verdiğimiz eriyor’ diyen bir ekonomi aklını bana biri öğretsin, biri söylesin bunu. Vallahi billahi, biri anlatsın bana. Enflasyonu siz yarattınız. Hani faiz düşmandı? Faiz aldı başını gidiyor. Öyle değil mi? Tutabiliyor mu faizi? Bakın; milyarlarca dolar bozdular sırf bu seçim için. Neymiş? Dolar artmayacakmış! Tutabiliyorlar mı doları, euroyu? Tutamazlar. Enflasyon düşmez. Enflasyonu istediği kadar suçla. Suçlu sizsiniz. Siz, ekonomiyi yönetemediniz. Siz, bir de kalktınız Kanal İstanbul projeleri için para vermeyi göze alıyorsunuz, ihaleleri yapıyorsunuz. Ama emeklilere vereceğiniz birkaç lirayı, emekliye fazla görüyorsunuz. Neymiş? Para eriyecekmiş. Kanal felaketine para verirken güzel, emeklinin başı öne eğilirken, ona vereceğiniz parayı bütçeye yük görüyorsunuz."