19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.03.2024 20:16 | Son Güncelleme: 27.03.2024 20:26

İmamoğlu'ndan bakanlara: Bunlar atanmış arkadaşlar, kendilerine fazla mesai bile yazdırırlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum'un seçim çalışmasına katılan kabine üyelerine eleştirilerini sürdürdü. Gaziosmanpaşa'da konuşan İmamoğlu, "Buraya geliyorlar. Raporlu da gelmiyorlar. Bunlar atanmış arkadaşlar, kendilerine fazla mesai bile yazdırırlar" dedi
İmamoğlu'ndan bakanlara: Bunlar atanmış arkadaşlar, kendilerine fazla mesai bile yazdırırlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı’nda, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe ile birlikte halk buluşmasına katıldı. Kabine üyesi bakanların Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum için seçim çalışması yürütmesine yönelik eleştirilerine devam eden İmamoğlu şunları söyledi: “Hani güzel bir şarkı vardı, ‘Ankara'da abim geldi’ diye. Ben de severim o şarkıyı. Şimdi bu şarkıyı bu sene değiştirdik; ‘Ankara'dan kabine geldi.’ Doğru mu? Bütün kabine burada. Geziyorlar mı? Ekrem İmamoğlu'na karşı çalışıyorlar mı? Biri Pendik'te, biri Sancaktepe'de, birisi Fatih'te, öbürü Bahçelievler'de dolaşıyorlar mı? Hatta şarkı söyleyip, eğlenenler de var gördünüz mü? Bakıyorsun İçişleri Bakanı; bu seçimin güvenliğinden sorumlu. Adalet Bakanı; bu süreçteki olaylardan sorumlu. Sağlık bakanı; sağlıkla ilgili süreçlerden sorumlu. Bakanlıkları boşaltmışlar, koşa koşa gelmişler ve burada, Ekrem İmamoğlu'nun karşısında birleşmişler. Şimdi bunu birkaç tane anlamı var: Bir; adaylarına güvenmiyorlar demek ki. Doğru mu? E o zaman yazık değil mi arkadaşınıza? Yani bakan arkadaşınızı, mahcup duruma düşürmüyor musunuz? İki; bu kadar önemli işleri var Türkiye Cumhuriyeti devletimizin. Her bakanlığın işlerini sayacak değilim; ekonomi, maliye, her konuda… Git enflasyonla uğraş. Git bu şehrin, bu ülkenin seçim güvenliğiyle uğraş. Git sağlıkla ilgili hastanelerde yaşanan sorunlarla ilgilen. Emeklinin maaşıyla ilgilen.”

“Ama bunlar, buraya geliyorlar. Hem de raporlu da gelmiyorlar" diyen İBB Başkanı şöyle devam etti: "Allah bilir, kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar, bunlar kendilerine fazla mesai bile yazdırırlar. Ben, kendi ahlakım gereği, normalde bunları bu kadar konuşmam. Niye biliyor musunuz? Belki içlerinde utanma huyu olan vardır da utanırlar diye konuşuyorum. Utanırlar diye. Yoksa bu kadar konuşmam. Ama utansınlar diye konuşuyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanı olmak ne demek ya? İşinize baksanıza. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanı ağır olacak. Görevini yapacak. Herkesin ona eşit gözle bakmasını sağlayacaksın. Ama geliyorsun burada seçim çalışması yapıyorsun; bir de şarkılarla, türkülerle anons yaparak. Yazıktır, günahtır. Bu millet o zaman senin seçim güvenliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğinden nasıl emin olacak? Güvenebilir misiniz? Güvenemezsiniz. O bakımdan, kendilerine çeki düzen versinler diye, bunları anlatıyorum.”