16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.03.2024 22:05 | Son Güncelleme: 02.03.2024 23:58

İmamoğlu'ndan Kurum'a Gazze daveti: İstanbulluların yardımlarını birlikte yollayalım

İBB Başkanı İmamoğlu, seçilmesi halinde Gazze'ye yardım yapacağını söyleyen Cumhur İttifakı'nın adayı Kurum'a yanıt verdi. İBB'nin 5 Mart'ta Gazze'ye yardım yollayacağını belirten İmamoğlu, "Gel birlikte Gazze'ye, el ele yardımları İstanbul halkı adına uğurlayalım" dedi
İmamoğlu'ndan Kurum'a Gazze daveti: İstanbulluların yardımlarını birlikte yollayalım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluGazze'ye yollayacakları yardıma ilişkin salı günü Sultangazi'deki tesislerinde program düzenleyeceklerini kaydederek, Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum'a da davette bulundu. 

Murat Kurum, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazzeli yavrularımız sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için, İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” demişti. 

"Farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor"

Zeytinburnu Adalet Meydanı'nda düzenlenen mitingde Kurum'un bu ifadelerini hatırlatan İmamoğlu şunları söyledi: "Ben bundan ne anlarım biliyor musun? Aslında farkında değil. Hükümeti eleştiriyor burada, yani koca Türkiye Cumhuriyeti Gazze'ye yardım edemedi, o gelince edecekmiş. Acemi adayın dengesi o kadar bozuk ki, farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor, aramızda kalsın. Sayın Cumhurbaşkanı’na diyor ki;  bak sen Gazze'ye yardım etmedin, ben gelirsem edeceğim diyor. Bak daha yeni başladık kavga etmeyin. Yan yana afişleriniz var. Sonra makası alıp kesmeye başlarlar. Sayın Erdoğan'ın sağı solu belli olmaz. Resimlerinden bir gün sonra seni pat diye çıkarıverir ha. Tek kendi resimleriyle seçime girer İstanbul'da. Öyle yapar mı? Yapar vallahi yapar. Ben zaten bekliyorum. Bir hafta bilemedin iki hafta sonra meydanlarda. Dayanamayacak gene dayanamayacak."

Türkiye'nin yakın bölgesinde olan her savaşta mazlumların yanında olmayı İstanbul halkı adına esirgemediklerini aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu: "Bakın Rusya-Ukrayna savaşı. Bu süreçte belediyemiz olarak, özellikle Odessa kentine ve de göç etmiş Ukraynalıların farklı ülkelerde, şehirlerde çocuklarına, özellikle kadınlara dönük yardımları sizler adına yolladık. İsrail'in insanlık dışı Gazze saldırısı başlayınca, yönetici ekibimizle hemen o gün oturduk, İBB Meclisine önergemizi verdik. Gazze yardımı için karar çıkarttık. Bölgeye yardım ulaştırılması belli şartlarda oluyor. Bu süreci ülkemiz adına AFAD planlıyor. Sonuçta izin çıktı. Hazırlıklarımızı bitirdik. İki gün sonra milletimiz adına yardımlarınız Gazze'ye gidiyor."

"5 Mart'ta Sultangazi'ye davet ediyorum"

Kurum'u 5 Mart'ta Sultangazi'ye davet eden İBB Başkanı, "Seni Sultangazi'deki tesislerimize lojistik sahaya davet ediyorum. Gel orada beraber İstanbulluların yardımlarını hep beraber Gazze'ye yollayalım. Çekinme gel biz sana benzemeyiz. Davetimiz de misafirperverliğimiz de asildir. Senin gibi misafire kaba saba sözler etmeyiz, ettirmeyiz. Gel birlikte Gazze'ye, el ele yardımları İstanbul halkı adına uğurlayalım" ifadelerini kullandı.