30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.02.2024 16:50 | Son Güncelleme: 14.02.2024 21:30

İYİ Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Etimesgut ilçesinde Hilmi Özer'in aday gösterilmesi bir grup tarafından protesto edildi. Toplantıda yaşananların ardından Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı
İYİ Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı

İYİ Parti Genel Merkezi'nde partinin Ankara Büyükşehir İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştirilen tanımında 18 ilçe belediye başkan adayı açıklandı. Buna göre İYİ Parti’nin Ankara’nın ilçelerinde açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

"Akyurt belediye başkan adayı Nihat Karaoğlan, Altındağ belediye başkan adayı Remzi Sağlam, Ayaş belediye başkan adayı Alaattin Süer, Bala belediye başkan adayı Levent Gürbüz, Beypazarı belediye başkan adayı Veysel Ayık, Çamlıdere belediye başkan adayı Numan Cengiz, Çankaya belediye başkan adayı Osman Topal, Çubuk belediye başkan adayı Korhan Merki, Elmadağ belediye başkan adayı Cemalettin Delice, Etimesgut belediye başkan adayı Hilmi Özer, Gölbaşı belediye başkan adayı Fehmi Kandemir, Haymana belediye başkan adayı Yakup Coşkun, Kahramankazan belediye başkan adayı Fatma Gülümser Birol, Kalecik belediye başkan adayı Filiz Ulusoy, Keçiören belediye başkan adayı Kemal Babuccu, Mamak belediye başkan adayı Hüseyin Bayındır, Sincan belediye başkan adayı Fatih Koca, Şereflikoçhisar belediye başkan adayı Avni Yıldırım, Yenimahalle belediye başkan adayı Sevin Çağlayan"

Etimesgut adayı

Akşener, İYİ Parti Etimesgut Belediye Başkan adayını Hilmi Özer olarak açıkladı. İYİ Partili Sevin Çağlayan'ın Etimesgut'tan aday yapılmasını isteyen bir grup Özer'in açıklanmasını protesto etti.

Hilmi Özer'in adaylığı ile ilgili olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili ve partinin Grup Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun etkili olduğunu düşünen teşkilat üyeleri, genel merkezde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı  Zorlu ile İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak'ı istifaya davet etti.

Ankara İl Başkanı görevden alındı

Meral Akşener, protesto gösterileri ve yaşananların ardından, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım'ı görevden aldı. Akşener, "Değerli dava arkadaşlarım, Sevin için bağırdı arkadaşlarımız. Saygı duyarım. Çünkü Sevin gerçekten çok çalışkan bir kızım benim. Sevin’e ben bir şey söyledim. Dedim ki ‘Bazı yerlerde zorluğumuz var, şuraya olur musun?’ O da Meral abla ‘Başüstüne’ dedi. Şimdi herkesin huzurunda diyorum ki ‘Sevin benim kızımdır’. Şimdi bugüne kadar ailemden kimseyi siyasetin içine karıştırmadım ama Sevin’in sonuna kadar arkasında olacağım. Buradan bağıran arkadaşlarımız, neyse... Sevin rekor kıracak ona eminim. Burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibariyle hepsi gitmiştir" dedi.