04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2024 18:03 | Son Güncelleme: 29.03.2024 20:40

Karadağlı ile Böcek arasında 'kültür merkezi' polemiği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı'nın bakımsızlığından şikayet ettiği Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin bakım ve onarımının bakanlığa ait olduğunu savundu. Karadağlı'dan ise "Biz sadece kiracıyız, lütfen protokolü dikkatli okuyun" açıklaması geldi
Karadağlı ile Böcek arasında 'kültür merkezi' polemiği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Antalya Devlet Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi’nin ortak kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin bakımsızlığından şikayet ettiği paylaşımına yanıt verdi. Karadağlı bina önünden paylaştığı videoda, "Belediye hiçbir şey yapmamış. Rezalet durumda. Sanki savaştan çıkmış gibi ya da müteahhit bırakıp kaçmış. Korkunç bir durumda. Burası Antalya, uluslararası festivalleri yaptığımız. Belediye hiç görmüyor mu acaba bunu? Rezalet yani, hiçbir şey yapılmamış burada. Gerçekten utanç kaynağı bu. İnanamıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

"Siyaset yapsın diye Antalya’ya göndermişler"

Muhittin Böcek, Karadağlı'nın paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Seçime 2 gün kala görüyorum ki birilerini seçim telaşı iyice sarmış. Genel Müdürleri Tamer Karadağlı’yı siyaset yapsın diye Antalya’ya göndermişler. Şimdi Sayın Kültür ve Turizm Bakanı’na ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü’ne açık çağrı yapıyorum. Belediye’nin 2006 yılında Bakanlığa tahsis ettiği Haşim İşcan Kültür Merkezi Tesislerinde, onarım, bakım ve tamirat sözleşmede de açık olarak yazılı olduğu üzere bakanlığın uhdesindedir. Halkı yanıltıcı siyasi propaganda yapmak yerine bu arkadaş genel müdürlük görevini yapıyor olsaydı biliyor olması gerekirdi.”

"Harem selamlık havuzları da konuşabiliriz"

Böcek, “Tiyatroyu, operayı genel müdür isterse gelip bizimle tabii ki konuşabilir ama geldiğinde tabii destekledikleri adayın Kepez’de açtığı ve kadın erkek birlikte girilemeyen yüzme havuzlarını da konuşabiliriz kendisiyle. Biz kültür sanat çağdaşlık derken turizm şehrinde ruhsat verilemeyen tesisleri de konuşabiliriz isterse” ifadelerini kullandı.

Karadağlı: Sayın başkan, lütfen protokolü dikkatli okuyun

Böcek'in bu açıklaması üzerine yeni bir paylaşım yapan Karadağlı ise, "Haşim İşcan Kültür Merkezi belediyeye ait. Biz orada sadece kiracıyız. Protokolümüzdeki maddeyi okuyorum; taşınmazda protokol süresince meydana gelmesi muhtemel esaslı bakım, onarım ve tamir masrafları taşınmaz maliki yani belediye tarafından, basit ve kullanıcıların isteğine bağlı bakım, onarım, tadil ve tamirat masrafları ise bize ait. Yani musluk bozuldu, içeride küçük tamiratlar onlar bize ait ama binanın dış cephesi biz kiracı olduğumuz için, Kültür ve Turizm Bakanlığı o binada sadece kiracı. Tekrar ediyorum. Biz sadece ve sadece kiracıyız. Binanın dış bakımı ve onarımı sadece belediyeye ait. Sayın başkan lütfen protokolü dikkatli okuyun" dedi.