04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.01.2024 21:44 | Son Güncelleme: 27.01.2024 22:09

Muharrem İnce'den CHP'ye: Babacan'a 15 vekil verirken iyi de İnce'ye ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçim işbirliği görüşmelerinin kendisinin talepleri yüzünden sonuçsuz kaldığını savunan CHP'ye yanıt verdi. "Babacan'a 15 vekil verirken iyi de İnce'ye ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz?" diyen İnce ayrıca seçim güvenliği için ortak komisyon önerisi yaptı
Muharrem İnce'den CHP'ye: Babacan'a 15 vekil verirken iyi de İnce'ye ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim işbirliği görüşmelerinin kendisinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği talepleri nedeniyle sonuçsuz kaldığını savunan CHP yönetimine yanıt verdi. Sözcü TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan İnce, "Bir ilçe istemişim. Bir ilçe istemişsem çok sembolik bir şey istemişim. Koca parti, eğer İstanbul'dan dahi istememişse, 'İzmir'den bir ilçe verin' demişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten" dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, genel seçimlerde CHP'nin 15 milletvekili kontenjanı teklifini 'aşırı ısrar üzerine' kabul ettiğini söylediğini belirten İnce, "Yahu siz Babacan'a 15 vekil verirken iyi de Muharrem İnce'ye bir ilçe belediye başkanlığı mı vermediniz? Ayıp değil mi?" diye konuştu.  Memleket Partisi lideri, işbirliği görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından CHP'yi eleştirmeye başladığı yönündeki açıklamalara ise şu yanıtı verdi: "Muharrem İnce eleştirilerini ne zaman yapmış, görüşmeler bitince yapmış, yani dün yapmışım. Öyle mi? Yok, bakın 12.12.2023. 12 Aralık'ta. Sayın Özgür Özel, Şeyh Sait'e 'hain' demeyince tweet atmışım. Demek ki Muharrem İnce 'Ya bana belediye verin, vermezseniz ben de sizi eleştiririm' dememiş. Terör bildirisine CHP imza atmayınca, milli meselelerde Muharrem İnce'nin duyarlılığını 85 milyon bilir. 26 Aralık'ta terörle mücadele konusunda CHP imza atmayınca CHP'yi eleştirmişim."

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, CHP listelerinden Meclis'e giren Birol Aydın olduğunu dile getiren İnce, "Birol Aydın'a niye laf söylemiyorsunuz? DEVA Partisi 15 vekil için 'Çok ısrar ettiler, biz de aldık' diyor. Siz de Babacan'a 15 vekil Muharrem İnce'ye Posof'u vermeyeceksiniz? Sizin derdiniz üzüm yemek değil demek ki, derdiniz bağcıyı dövmek. Sizin seçim kazanmak gibi bir derdiniz yok" ifadelerini kullandı. 

"200 bin sandığı birlikte koruyalım"

Kendisinin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 12 bini aşkın sandıkta muhalefetin gözlemcisinin olmadığını belirten Muharrem İnce, "Bütün muhalefete sesleniyorum. Hadi gelin hep bir araya gelelim. CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi… Hepimiz bir araya gelelim. Bir komisyon kuralım bu 200 bin sandığı oturalım koruyalım. Birlikte yapalım, bunu yapalım. 200 bin sandığı koruyamayan, oraya gözlemci koyamayanların ‘oyları çalıyor’ deme hakkı yoktur. ‘Oyları çalıyorlar’ diyebilmek için o sandıklara gözlemci koyup 200 bin ıslak imzalı tutanağı elinize almanız lazım. Bunu alamadığınız sürece hayıflanmanıza gerek yoktur