03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2024 18:01 | Son Güncelleme: 26.03.2024 19:53

Özel'den Erdoğan'a: Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kuyulara atıp unutan da

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin zam talebine ilişkin, "Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor" sözlerine tepki gösterdi. Özel, "Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kör kuyulara atıp unutan da sizsiniz” dedi
Özel'den Erdoğan'a: Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kuyulara atıp unutan da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarında iyileştirme için yılın ikinci yarısını işaret eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” sözlerini eleştirdi. 

Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde yaptığı konuşmada, "İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor" demişti. 

"Kendine zam yapınca dipsiz kuyuya gitmiyor, emekliye verince gidiyor"

Balıkesir Bigadiç’te düzenlenen halk buluşmasında konuşan Özel, Cumhurbaşkanı'nın bu ifadeleri hakkında şunları söyledi: “Milletvekiline veriyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor, cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yapıyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor, hali vakti yerinde olanların parasına para katıyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor. Emekliye verince dipsiz kuyuya gidiyor, yazıklar olsun. Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kör kuyulara atıp unutan da sizsiniz. Tepeden bakıp emekliyi hakir görüyorlar. O tepeden baktığınız o küçük şeyler ömrü boyunca çalışmış birer karınca. Size söz veriyorum kimseyi karınca gibi ezdirmem.”