30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2024 18:18 | Son Güncelleme: 17.04.2024 18:34

Özel'den YSK'nin Hatay kararına tepki: Erdoğan'ın grup toplantısındaki ifadesi talimatın itirafı

CHP lideri Özel, Hatay ve İskenderun seçim sonuçlarıyla ilgili olağanüstü itirazı reddeden YSK'nin siyasi talimatla bu kararı verdiğini savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki "YSK son noktayı koydu" ifadesine dikkati çeken Özel, "Bu ifade verdiği talimatın itirafıdır" diye konuştu
Özel'den YSK'nin Hatay kararına tepki: Erdoğan'ın grup toplantısındaki ifadesi talimatın itirafı

CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelHatay ve İskenderun'da yerel seçimin iptal edilerek yenilenmesi için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle yapılan itiraz başvurularını reddeden Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) siyasi bir karar verdiğini savundu. 

CHP'nin YSK'deki temsilcisinin ifadesiyle başvurunun 'kapağı dahi açılmadan' reddedildiğini ifade eden Özel, Bu siyasi bir karardır, siyasi talimat ile yapılmıştır. Siyasi talimat bu sefer öyle gizli kapaklı verilmemiştir. Erdoğan tarafından daha YSK toplantısı başlamadan önce şu ifade kullanıldı, grup toplantısında, canlı yayında; 'YSK Hatay konusunda son noktayı koydu'. Toplanmadılar ki nereden biliyorsun son noktayı koyduğunu? Bu ifade zaten açıkça talimattır, verdiğin talimatın itirafıdır" dedi.

"Erdoğan'ın seçmenin mektubunu okumadığı anlaşılıyor"

Hatay'da ölü seçmenler adına oy kullanıldığı iddiasını yineleyen CHP lideri, "Torbaların içine dahi bakmadan sadece 3 bin tane ölü seçmen oy kullandı diyoruz, listesini veriyoruz. Sadece YSK araştırma kararı verse, sandık başındaki imza föylerini istese sonuç ortaya çıkacak. O yüzden kapağını bile açmıyor. Açsa, ölü seçmenin oy kullandığı gün gibi ortada" diye konuştu. Erdoğan'ın grup toplantısındaki açıklamalarını değerlendiren Özel, "İlk gece söylediklerinin aksine, seçimlerden gerekli mesajı almadığı anlaşılmaktadır. Seçmenin mektubunu okumadığı anlaşılmaktadır. Hukuksuzluğa devam mı edeceksin? Et bakalım. Haksızlığa devam mı edeceksin? Et bakalım. Şimdi sarı kart gördün, ilk seçimde kırmızı kartı görürsün. Şimdi kulağını çekti seçmen, ilk seçimde o kulağını koparır senin. Bu yaptığınız iş, seçmenin verdiği mesajı algılamamaktır. Bu yaptığınız iş, yargıyı kullanarak darbe yapmaktır, halk iradesini tanımamaktır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hatay seçimleri ve CHP'nin itirazıyla ilgili şunu söylemişti: "Hatay'la aramızı bozmak için çok uğraştılar, pek çok iftira attılar. Hatay üzerinden sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar. 31 Mart seçimleriyle Hatay, kendi üzerinden oynanan bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye duydukları güven dolayısıyla Hatay'ımıza ve Hataylı vatandaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Ancak ana muhalefet partisinin, Hatay'ın iradesini gasbetme girişimleri son dakikaya kadar devam etmiştir. Yüksek Seçim Kurulunun baskı altına alınması dahil her yol denenmiş, 'ölülere oy kullandırıldığı' gibi akla ziyan pek çok yalan söylenmiştir. CHP'nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK bu hezeyanlara karşı son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde şehrimizi ziyaret ederek, Hataylı kardeşlerimize teşekkürlerimizi bizzat ifade edeceğiz."