04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2024 11:05 | Son Güncelleme: 10.01.2024 16:22

Özgür Özel-Muharrem İnce zirvesi: Yargı aklını başına almalı

Ankara'daki Muharrem İnce-Özgür Özel zirvesinden yüksek yargıda yetki kriziyle ilgili mesajlar çıktı. CHP lideri "Bugün bizden adayları duymayacaksınız, PM gündemimiz anayasaya karşı darbe girişimidir" dedi. Memleket Partisi lideri ise "Türkiye'de yargı aklını başına almalı" ifadelerini kullandı
Özgür Özel-Muharrem İnce zirvesi: Yargı aklını başına almalı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da yaklaşık 1 saat süren görüşmeleri sonrası kameralar karşına geçti. İki lider de yüksek yargıda yaşanan yetki krizine değindi. 

Özgür Özel:  PM özel gündemle toplanacak


  • Bugün, Memleket Partisi’nin değerli Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce ve heyetini kabul ettik. Kendileri, partimize hayırlısı olsun ziyaretine geldiler. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.
  • Görüşmede; memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk. Ve önümüzdeki süreç içinde diyalog ve temas halinde olmak noktasında fikir birliğine vardık.
  • Görüşmemizi yaparken, bir yandan televizyonlarda, sizlerin buradan yaptığı yayınlarda sürekli bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklayacağı belediye başkan adaylarından bahsedildiğini, altyazılarınızdan ve anonslarınızdan takip ettik bir yandan.
  • Dün, Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün yapılacak MYK toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını, dün bir sosyal medya paylaşımı ile duyurmuştum.
  • Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve belediye seçimlerine, yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. Dünkü paylaşımımızda olduğu gibi MYK’mızın ve Parti Meclisi’mizin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasaya karşı darbe girişimidir.
  • CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir gün, bugünkü gündemle Parti Meclisi’miz yeniden toplanacaktır.

Özel, sözlerinin devamında İnce ile gerçekleştirdikleri görüşme hakkında konuştu. 

Muharrem İnce: Yargı aklına başına almalı

  • Biz de Memleket Partisi olarak yeni seçilen Genel Başkan Sayın Özgür Özel’e hayırlı olsun, başarı dileklerimizi iletmek için geldik. Kendisiyle, memleket meseleleri üzerine bir değerlendirmemiz oldu.
  • Tabii ki önümüzdeki seçim süreci ile ilgili de kaygılarımızı dile getirdik. Çünkü; memleketin adliyesi, zaptiyesi, mülkiyesi, harbiyesi, tıbbiyesi ele geçirilmiş durumda. Yargı, iktidarın sopası olmuş durumda.
  • Yargının olmadığı bir yerde, yargının düzgün işlemediği bir yerde ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Eğer yargı Türkiye’de adalet dağıtmıyorsa, bir ülkede yargı adalet dağıtmıyorsa, sadece Türkiye olması şart değil; o ülkede yoksulluk kaçınılmazdır.
  • Yargı, karın doyurur. Türkiye’de yargı, aklını başına almalıdır. Türkiye’de yargı bizi yoksulluğa sürüklemektedir. Bugün dolar 30 lira olmuşsa, Euro 35 liraya doğru gidiyorsa; bunun birinci sorumlusu ekonomistler değildir, yargıçlardır, hakimlerdir, savcılardır, siyasetçilerdir.
  • Bu beni ürkütüyor. Baskılanmış bir döviz, zorla orada tutulan bir döviz; yargı eliyle bir takım hizaya getirmeler, memleketimizin geleceği açısından bizi ürkütüyor. Son yaşanan seçimde de ne yazık ki hem Cumhurbaşkanlığı hem Meclis çoğunluğunu ele geçirmiş bir iktidar var.
  • Bu psikolojik üstünlükle bu seçimlere giriyor. Onun için, Sayın Genel Başkan’a, Sayın Özgür Özel’e; Cumhuriyet Halk Partisi amiral gemisidir, muhalefetteki en güçlü partidir; o konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır, nasıl bir topyekûn mücadele edilir… Bu konuda görüşlerimiz neyse, dilimizin döndüğü kadar kendisiyle bunları paylaştık. Nazik kabulleri için kendisine ve heyetine çok teşekkür ediyorum.”