28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.03.2024 04:34 | Son Güncelleme: 29.03.2024 04:34

Yerel seçimi izleme rehberi

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde 60 milyon 721 bin 745 seçmen, kurulacak 185 bin 369 sandıkta oy kullanacak. Seçimler saat 17.00’ye kadar tamamlanacak ve YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte TV’ler sonuçları açıklamaya başlayacak
Yerel seçimi izleme rehberi

Seçim ekranında neler var?

CNN TÜRK-Kanal D ortak yayını

CNN TÜRK’ün ve Kanal D’nin “Yerel Seçim 2024” ortak yayını 16.00’da başlayacak. Hande Fırat, Ahmet Hakan ve Deniz Bayramoğlu, sandıklardan çıkan sonucu CNN TÜRK’ün grafikleriyle ekrana taşıyacak. Sıcak noktalardan gerçekleşecek canlı yayınlarla seçimin nabzını tutmaya çalışacak. Ortak yayında, uzman isimler siyaset ve ekonomi kulislerini; siyaset bilimciler ise sandığın mesajını yorumlayacak. CNN TÜRK- Kanal D Yerel Seçim 2024 ortak yayını aynı zamanda Radyo D ve CNNTÜRK Radyo’dan da dinleyiciler ile buluşacak.

Star  TV– NTV ortak yayını

Star  TV– NTV ortak yayını 16.00’da başlıyor. Nazlı Çelik, Ahmet Arpat, Seda Öğretir, Osman Terkan’ın ardından Burcu Kaya’nın devraldığı yayın Mehmet Burak Özcan, Erhan Yılmaz ve Deniz Kilislioğlu ile devam edecek. Sabaha kadar sürecek yayında Türkiye’nin kilit noktalarından parti genel merkezlerinden muhabirlere canlı bağlantı sağlanacak. Stüdyoda ise Deniz Ülke Arıboğan, Okan Müderrisoğlu, Prof. Ahmet Kasım Han, Prof. Burhanettin Duran, Prof. Barış Doster, Prof. Nuran Yıldız konuk olacak.

NOW

Doğan Şentürk yönetimindeki Now Haber, ‘Gülbin Tosun ile Ana Haber Hafta Sonu’ndan hemen sonra başlayacak, sonuçları Selçuk Tepeli ve İlker Karagöz duyuracak. Doğan Şentürk iki ajanstan gelen verileri analiz edecek. Orta Sayfa ekibi Murat Yetkin, Çiğdem Toker, Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek ile Now Haber Ankara Temsilcisi Tülay Ünal Öçten, siyaset ve ekonomi yorumcusu Ozan Gündoğdu siyasi iklimi anlatacak.

Habertürk, Bloomberg HT, Show TV ortak yayını

Habertürk, Show TV ve Bloomberg ortak yayınında seçim gündemi 06.00’dan itibaren ekranda olacak. 16.00’dan itibaren ve seçim yasağı kalktıktan sonra ekran yüzleri Mehmet Akif Ersoy, Sena Alkan, Esra Toptaş, Fevzi Çakır, Hülya Hökenek, Serap Belet, Dilek Gül, Büşra Akın Dinçer sonuçları grafiklerle izleyiciye aktaracak. Stüdyoda konukların ağırlandığı, parti merkezlerine canlı bağlanarak sürecek yayın pazartesi akşamı prime time’a kadar devam edecek.

Halk TV

Halk TV 17.00’de canlı yayına başlayacak. Sabaha kadar kesintisiz sürecek yayında İsmail Küçükkaya, Seda Selek, Gözde Şeker, Buket Güler, Soner Dağıstanlı, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Fikret Bila, Timur Soykan, Murat Ağırel, Akif Beki, Yavuz Oğhan, Mehmet Tezkan, Emin Çapa ve Ekrem Açıkel seçim gecesi yaşananları ekranlara taşıyacak. Aday ve liderlerin açıklamaları canlı olarak verilecek. Anadolu Ajansı ve Anka Haber Ajansı’ndan gelen bilgiler anlık olarak paylaşılacak. İl il sonuçların açık olarak görüntülenebilmesi için 50 adet grafiğe yer verilecek yayında  2023 cumhurbaşkanlığı seçimi, 2019 belediye seçimleri verileri de yansıtılarak sonuçlar kıyaslanacak.

YouTube

Cüneyt Özdemir ile 2024 Yerel Seçim

YouTube üzerinden yayın yapan Cüneyt Özdemir ile 2024 Yerel Seçim 15.00’te başlayacak. ANKA ve Anadolu Ajansı’na ek olarak yapay zekadan da yararlanılacak.Sonuçlar üç ayrı ekrandan canlı olarak paylaşılacak. Seçim yarışının başa baş süreceği il ve ilçelere ağırlık verilecek. AKP ve CHP içinden de özel haberlerle sonuçlar ekrana taşınacak. Seçim için özel olarak organize edilen stüdyoda farklı görüşlerden siyasetçiler, yorumcular ve gazeteciler ağırlanacak; yayın seyircili olarak gerçekleştirilecek. Katılımcılardan 100 kadar konuk hem yayını canlı izleyecek hem de zaman zaman yorumlarını dile getirebilecek. Ekran başında izleyenler de katılımcı olarak yayına gelebilecek. Özdemir, Oksijen’e “Anlık anketler ve interaktif görüş alışverişleriyle de canlı yayın tecrübemizi görebileceksiniz. Rakibimiz sadece YouTube kanalları değil, her zaman olduğu gibi ana akım medya olacak. 15.00’te başlayan yayının ne zaman biteceğini seçim sonuçları belirleyecek” açıklamasını yaptı.

Medyascope

Medyascope canlı yayını YouTube üzerinden 18:00’de başlayacak. Hatay, İstanbul, Ankara başta olmak üzere ülke çapında seçim koordinasyon merkezlerindeki muhabirler sonuçları ve gelişmeleri yerinden bildirecek. Murat Türsan sahadan canlı bağlantılar yaparken, Arif Aslan Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan bildirecek. Ruşen Çakır, Kemal Can, Kadri Gürsel, Soli Özel, Evren Balta, Aydın Selcen sonuçları yorumlayacak. Aralarında Reha Ruhavioğlu, Vahap Coşkun gibi isimlerin yer aldığı stüdyoda 15’in üzerinde konuk ağırlanacak.

Oksijen’in notu: Haber yayına hazırlanırken TRT, A Haber ve ATV’nin program detayları açıklanmamıştı.