05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.09.2023 09:00 | Son Güncelleme: 27.09.2023 09:58

Joe Biden’ın köpeği 11. kez Gizli Servis ajanını ısırdı

Commander Beyaz Saray'daki vukuatları bir yenisini daha ekledi. Joe Biden'ın iki yaşındaki Alman çoban köpeği, 11. kez bir Gizli Servis ajanını ısırdı
Fotoğraf: Joe Biden, Champ ve Mayor
Fotoğraf: Joe Biden, Champ ve Mayor

CNN'in haberine göre, Beyaz Saray'da ve Başkan'ın evinin bulunduğu Delaware'de Commander'ın, bir Gizli Servis personelini daha ısırmasıyla 11. ısırma vakası kayıtlara geçti. Beyaz Saray'a 2021'de gelen Alman çoban köpeğinin, Ekim 2022'den Ocak 2023'e kadar en az 10 Gizli Servis personeline saldırdığı bildirilmişti.

Commander'ın ısırma vakalarından birkaçının tıbbi müdahale gerektirdiği, Kasım 2022'de kollarına ve bacaklarına saldırdığı bir görevlinin hastaneye kaldırıldığı aktarılmıştı. Beyaz Saray yetkilileri, ısırma hadiselerinin ardından Biden ailesinin, köpek için yeni bir eğitim üzerinde çalıştığını ve daha aktif olacağı alanlar hazırlandığını belirtmişti.

"Beyaz Saray evcil hayvanlar için stresli"

Biden'ın eşi Jill Biden'ın İletişim Direktörü Elizabeth Alexander, Beyaz Saray kompleksinin evcil hayvanlar için stresli bir ortam olduğuna dikkati çekerek, Biden ailesinin, durumu herkes için daha iyi bir hale getirmenin yollarını aradığını ifade etmişti. İki yaşındaki Alman çoban köpeği Commander, Biden'a kardeşi James Biden tarafından Aralık 2021'de hediye edilmişti.

Daha fazla bilgi

Biden'ın Commander'dan önce Beyaz Saray'da Champ ve Major adında iki Alman çoban köpeği daha vardı ancak Major, gelişinden sonraki aylarda yaşanan bir çift ısırma olayının ardından meşhur köpek kulübesine girdi. Diğer bir olaysa ise Beyaz Saray arazisinde bir güvenlik görevlisini ve bir park hizmetleri çalışanını ısırdı. Beyaz Saray'a geri gönderilmeden önce eğitim için Delaware'deki evine gönderildi. Beyaz Saray yetkilileri Major'ın agresif davranışlarını yeni çevresine alışmaya çalıştığını söyleyerek açıklamışlardı.

Alman kurdu Major daha sonra Beyaz Saray'dan taşındı ve Commander 2021'de Beyaz Saray'a geldi. Muhafazakar bir grubun Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talepleri yoluyla elde edilen e-posta yazışmaları Commander ile ilgili ayrıca 10 ısırma olayını da gün yüzüne çıkartmıştı.

Kaynak: AA