02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.10.2023 04:30 | Son Güncelleme: 06.10.2023 04:34

Samsun’dan İzmir’e giden 100. yıl rotası

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ralli organizasyonu Transanatolia,13’üncü rotasını tarihe bir saygı duruşu olarak hazırladı. 13 ülkeden122 yarışmacı ve 83 araç yola 2 Eylül’de Samsun’dan çıktı ve 9 Eylül gibi anlamlı bir günde İzmir’e vardı. Bu rota size de ilham verecek
Samsun’dan İzmir’e giden 100. yıl rotası

Yedi günde Anadolu’yu bir baştan diğer başa geçmek… Rüya gibi bir şey aslını isterseniz. Bu rüyayı gerçekleştirmek isteyen yüzlerce otomobil ve motosiklet yarışçısı 12 yıldır Transanatolia Rally Raid’e katılmak için dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye geliyor. Tarihi yerleri ziyaret etmek, doğanın içinde olmak, bunu yaparken dostlar edinmek de onlar için önemli oluyor. Yarışmak istemeyip her yıl özenle hazırlanan parkurun tadını bir gezgin olarak çıkarmak isteyenler için hazırlanan gezi grupları da bu macerayı hayatları boyu unutamıyorlar. Her yıl Transanatolia, Anadolu’nun farklı yerlerinde gerçekleşiyor.
“Bugüne kadar Anadolu’da binlerce kilometre yaptık. İzmir’den, Hatay’dan, İstanbul’dan, Antalya’dan, Bolu’dan, Samsun’dan, Ankara’dan start aldık… Parkurlar bizi Kars’a, Şanlıurfa’ya, Erzurum’a kadar götürdü. Yüzlerce yarışmacıyı ağırladık. Yabancı yarışmacılara hem tarihimizin hem de coğrafyamızın ne kadar muhteşem olduğunu gösterdik. Neredeyse uğramadığımız şehir kalmadı. Bir tek Doğu Karadeniz ve Trakya… Onlar da gelecek yılların rotalarında olacak” diyor Transanatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar. Benden duymuş olmayın ama gelecek yıl Transanatolia Karadeniz’den start alıp Türkiye sınırını aşabilir.