04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.04.2023 15:35 | Son Güncelleme: 01.04.2023 16:14

Myke Tyson Amsterdam'da esrar kafe açtı

Belediye Konseyi, Amsterdam'ın seks işçiliği ve uyuşturucuyla özdeşleşen imajını değiştirmek için çalışsa da şehirde her iki sektöre olan yatırımlar devam ediyor. Son olarak ABD'li eski boksör Myke Tyson Hollanda'nın başkentinde esrar kafesi açtı
Myke Tyson Amsterdam'da esrar kafe açtı

Popüler turizm destinasyonları arasında yer alan Amsterdam, pandemi sonrası başlattığı imaj düzeltme çalışmalarına devam ediyor ancak bu bölgedeki yatırım önceliklerine henüz yansımış değil. California'da bir esrar çiftliği bulunan eski boksör Myke Tyson, Canada'dan sonra Hollanda'nın başkentinde de Coffeeshop Tyson 2.0 ismiyle esrar kafa açtığını duyurdu. Kentin merkezindeki Spuistraat'ta, 1200 metrekarelik alanda kurulan kafe, türünün en büyüklerinden biri olacak.

Amsterdam'da ilk esrar kafesini açmanın, gerçeğe dönüşen bir rüya olduğunu söyleyen Mike Tyson, "Burada hayranlar favori ürünlerimin tadını çıkarabilir. Hepsini denedim, test ettim. En sevdiğim ürünlerimden bazılarını Avrupa ile paylaşmak için sabırsızlanıyorum" dedi. 

Tyson ve esrar

California'da eyalet yönetimi, 1 Ocak 2018'den itibaren eğlence amaçlı esrar kullanımını da serbest bıraktı. Mike Tyson, o tarihten bu yana Ölüm Vadisi Ulusal Parkı civarındaki çiftliğinde esrar üretimi yapıyor. Hollanda'da hoşgörü yasası kapsamında 1976 yılından bu yana belirli miktarda esrar bulundurulmasına ve coffeeshop adı verilen kafelerde esrar satılmasına izin veriliyor.