25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2022 17:37 | Son Güncelleme: 23.05.2022 17:47

Anthony Hopkins yeni filminde Sigmund Freud'u canlandıracak

Son olarak The Father filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanan Anthony Hopkins, yeni projesinde psikanaliz biliminin kurucusu Sigmund Freud'a hayat verecek. 84 yaşındaki sanatçının başrolünde yer alacağı Freud's Last Session, Cannes'da satışa sunuldu
Anthony Hopkins yeni filminde Sigmund Freud'u canlandıracak

WestEnd Films ve ABD merkezli CAA Media Finance; Westworld'ün Dr. Robert Ford'u Anthony Hopkins'in başrolünde yer aldığı Freud's Last Session filmini, 75. Cannes Film Festivali’nde satışa çıkardı.

Çekimler bu yılın sonunda başlayacak

2 Oscar ödüllü usta oyuncunun Sigmund Freud'u canlandıracağı filmin yönetmen koltuğunda Matthew Brown oturacak. Mark St. Germain'in, senaryosunu aynı ismi taşıyan kendi yazdığı tiyatro oyunundan uyarladığı filmin çekimleri 2022'nin sonlarında Londra'da başlayacak.

Geçmiş ve fanteziyi harmanlayan film, psikanalizin babası Sigmund Freud'un kızı Anna ile olan ilişkisine ve C.S. Lewis'in en iyi arkadaşının annesiyle olan romantizmine değinecek

İkinci Dünya Savaşı öncesinde geçen film, Freud'un son dönemlerine odaklanıyor ve ünlü nöroloğun
Narnia Günlükleri'nin yazarı C.S. Lewis'i Tanrı'nın varlığı konusundaki bir tartışmaya davet etmesini anlatıyor.  39 yaşındaki yönetmen yeni projesi için "İnsanlığın kalbinde ne olduğunu; aşk, inanç ve ölümlüğü araştırırken büyük soruları soran bir film" dedi.

(Kaynaklar: Collider/ IMDb/ Hollywood Reporter)