19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2023 16:22 | Son Güncelleme: 07.08.2023 16:28

Barbie Birleşik Arap Emirlikleri'nde vizyon tarihi aldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vizyona girmesinde 3 hafta sonra Barbie filminin ülkede gösterilmesine izin verdi
Barbie Birleşik Arap Emirlikleri'nde vizyon tarihi aldı

Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in oturduğu, başrollerini Margot Robbie ile Ryan Gosling’in paylaştığı Barbie vizyona girdiği 21 Temmuz’dan bugüne kadar 1 milyar dolar barajını geçmeyi başardı. Gelmiş geçmiş en ünlü oyuncak bebekle ilgili neşeli komedi sadece 17 günde rakama ulaşarak, Warner Bros. Pictures’ın en hızlı rekor kıran filmi oldu oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) aldığı son karar filmin hasılatının daha da yükseleceğini gösteriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Orta Doğu ülkelerinden hala vizyon tarihi alamayan filmin sinemalarda gösterileceğini duyurdu. Warner Bros'un yerel dağıtım ortağı olan, önde gelen bölgesel yayıncı Vox Cinemas, Twitter'dan (X) filmin 10 Ağustos'ta gösterime gireceğini açıkladı. BAE yetkilileri, diğer Orta Doğu ülkelerinde de yaşanan gösterim gecikmesine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Ancak BAE Medya Konseyi, medya içeriği standartları ve BAE yaş sınıflandırması doğrultusunda gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra Barbie filminin BAE'nin lisanslı sinemalarında gösterilmesine onay verildiğini teyit etti.

Diğer ülkelerin filmde geçen LGBTİ+ grubu ile ilgili anlatım ve diyaloglar nedeniyle hala vizyon tarihi vermediği, Warner Bros'un da talepler doğrultusunda bazı sahnelerde değişiklik yapacağı konuşuluyor. Buna rağmen Warner Bros. Entertainment Inc. ne de Warner Bros'un Orta Doğu'daki dağıtımcısı Majid Al Futtaim konu hakkında yorum yapmayı reddediyor.

Geçen yıl Haziran ayında BAE ve diğer Arap ülkeleri, transseksüel bir gönderme içermesi ve stüdyonun bunu sansürlemeyi reddetmesi nedeniyle "Örümcek Adam: Örümcek Evreninde" filminin gösterimini önce ertelemiş, ardından da yasaklamıştı.