02 Haziran 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 02.06.2026 12:11 | Son Güncelleme: 02.06.2026 13:11

Blake Lively ve Justin Baldoni yeniden mahkemede: Uzlaşma sonrası yeni talep

Blake Lively ile Justin Baldoni arasındaki uzun süredir devam eden hukuk mücadelesi, tarafların geçen ay uzlaşmaya varmasının ardından yeniden mahkeme gündemine taşındı. Lively’nin avukatları, Baldoni ve yapım şirketinden avukatlık ücretleri ile tazminat talep etti
Blake Lively ve Justin Baldoni yeniden mahkemede: Uzlaşma sonrası yeni talep
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

ABD’li oyuncu Blake Lively ile It Ends with Us filmindeki rol arkadaşı ve filmin yönetmeni Justin Baldoni arasındaki hukuk mücadelesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Lively’nin avukatları, tarafların geçen ay mahkeme dışında uzlaşmaya varmasının ardından New York’ta yeniden hakim karşısına çıktı. Oyuncunun hukuk ekibi, Baldoni ve yapım şirketi Wayfarer Studios’tan avukatlık ücretleri ile tazminat talep etti.

'Dava misilleme amacıyla açıldı' iddiası

Lively’nin avukatları, Baldoni ve Wayfarer Studios tarafından oyuncuya karşı açılan hakaret davasının misilleme niteliğinde olduğunu savundu.

Hukuk ekibi, söz konusu davanın Kaliforniya yasalarına aykırı olduğunu ileri sürdü. Baldoni’nin avukatları ise bu iddiayı reddetti.

Lively’nin talep ettiği tazminatın miktarına ilişkin ayrıntılar henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Uzlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı

Taraflar arasında geçen ay mahkeme dışında uzlaşmaya varılmıştı. Ancak anlaşmanın kapsamı ve koşulları kamuoyuyla paylaşılmadı.

Davaya bakan federal yargıç Lewis Liman, daha önce Lively’nin bazı iddialarını reddetmiş ancak oyuncunun misillemeye uğradığı yönündeki suçlamalarının değerlendirilmesine devam edilmesine karar vermişti.

Ne olmuştu?

Blake Lively, Aralık 2024’te Justin Baldoni hakkında ilk şikayetini yapmıştı. Lively, Baldoni’nin cinsel yaşamı hakkında uygunsuz ifadeler kullandığını ve filmde senaryoda yer almayan cinsel içerikli sahneler eklenmesini istediğini öne sürmüştü.

Gossip Girl dizisiyle tanınan oyuncu ayrıca Baldoni’nin, itibarını zedelemek amacıyla sosyal medya ve halkla ilişkiler kampanyası yürüttüğünü iddia etmişti.

Baldoni ve yapım şirketi Wayfarer Studios ise Lively ile eşi Ryan Reynolds’a karşı şantaj ve hakaret iddialarıyla karşı dava açmıştı. Ancak söz konusu suçlamalar geçen yıl hakim tarafından reddedilmişti.

Wayfarer Studios daha önce yaptığı açıklamalarda şirketin, yöneticilerinin ve halkla ilişkiler ekibinin Lively’ye karşı herhangi bir misillemede bulunmadığını savunmuştu.

Film gişede 350 milyon doları aşmıştı

ABD’li yazar Colleen Hoover’ın çok satan romanından uyarlanan It Ends with Us, 2024 yılında dünya genelinde 350 milyon doların üzerinde gişe geliri elde etmiş ve yılın en çok izlenen filmlerinden biri olmuştu.

Kaynak: Gazete Oksijen