20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 16.06.2022 13:32 | Son Güncelleme: 16.06.2022 13:40

Ceviz Ağacı ABD'den iki ödülle döndü

Yönetmen Faysal Soysal'ın Ceviz Ağacı filmi, Kaliforniya'da düzenlenen 9. Modern Sanatlar Film Festivali'nde, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görüldü
Ceviz Ağacı ABD'den iki ödülle döndü

Serdar Orçin ve Sezin Akbaşoğulları'nın başrollerini paylaştığı Ceviz Ağacı, 9. Modern Sanatlar Film Festivali'nde, seyirciyle hem fiziksel hem de çevrim içi olarak buluştu. 

Ödül sayısı 15'e yükseldi

Mart ayında Türkiye'de vizyona giren yapım, festivalda En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görüldü. Böylece Ceviz Ağacı'nın ulusal ve uluslararası festivallerden aldığı ödül sayısı 15'e yükseldi. Filmin festival yolculuğuna Kırgızistan, Rusya Federasyonu ve Birleşik Krallık'taki çeşitli etkinliklerle yıl boyunca devam edecek. 

Ceviz Ağacı'nın konusu

"Birçok açıdan silik ve pasif bir karakteri olan edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terkedilir. Bir süre sonra ataerkil özellikteki kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olduğunu iddia edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir.

Peki ama işlemediği bir cinayeti neden üstlenir insan? Film bu sorunun peşinde insanın en saklı, en gölgede kalmış, derin taraflarını aydınlatmaya çalışırken tutunamayış, kadın cinayetleri, şiddetin bin bir yüzü, edebiyat, tutkular ve pişmanlıklar gibi uğraklarıyla dünya yüzünde şerefli bir insan olmanın imkanını sorguluyor."

Ceviz Ağacı hakkında

Orijinal İsmi: Ceviz Ağacı
Yapım yılı: 2020
İlk vizyon tarihi: 11 Mart 2022
Süre: 1 saat 58 dakika
Yönetmeni: Faysal Soysal
Senarist: Faysal Soysal
Yapımcı: Faysal Soysal, Ali Noori Oskouei
Yapım Şirketi: Balkon Filmcilik
Başrol Oyuncuları: Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Mert Yavuzcan
Türü: Dram
Yapım Ülkesi: Türkiye
Kanal: Sinema