25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 23.05.2022 09:07 | Son Güncelleme: 23.05.2022 09:30

Downton Abbey'nin dönüşü (ABD Box Office rakamları)

15 Emmy ödüllü Downton Abbey dizisinin devam filmi Downton Abbey: A New Era, 50 yaş üzeri kadın izleyiciyi sinema çekmeyi başardı. Box Office verilerine göre hafta sonu en çok izlenen film Doctor Strange olsa da 16 milyon dolarlık gişe rakalı ile Downton Abbey, hatırı sayılır bir başarıya imza attı
Downton Abbey'nin dönüşü (ABD Box Office rakamları) - Resim: 1

Aristokrat Crawley Ailesi'nin hikayesini anlatan dönem dizisi Downton Abbey, 2010'dan 2015'e kadar sürdü ve 15 Emmy ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Dizinin final yapmasının ardından 2019 yılında aynı adı taşıyan bir sinema filmi çekilerek Crawley Ailesi hikayesi devam ettirildi. ABD bu hafta vizyona giren devam filmi Downton Abbey: A New Era, ilk gösteriminde 3 bin 815 Kuzey Amerika sinemasından 16 milyon dolar hasılat elde etti. İlk izlenimler, bu verilerin yaşça daha büyük izleyicilerin sinemaya gitmek konusunda daha seçici olduğunu ve rakamın cesaret verici bir başlangıç olduğuna işaret ediyor.

Downton Abbey'nin dönüşü (ABD Box Office rakamları) - Resim: 2

Dizinin devam hikayesi olan film konusunda ticari beklentiler açısından endişeler vardı. House of Gucci ve James Bond’un devam filmi No Time To Die dışında yetişkinlere hitap eden birçok pandemi dönemi filmi olumlu eleştirilere rağmen bilet satmakta zorlandı. Bu nedenle Downton Abbey: A New Era için bilet alıcılarının yaklaşık yüzde 50'sinin 55 yaş ve üzeri olması küçük bir başarı değil.

Downton Abbey'nin dönüşü (ABD Box Office rakamları) - Resim: 3

Focus Features yurtiçi dağıtım başkanı Lisa Bunell, “Downton Abbey’nin adanmış bir hayran kitlesi var. Biz bunu ilk filmden sonra öğrendik” dedi. Bunnell, daha yaşlı izleyicileri sinemalara çekmenin tek yolunun onlara istedikleri filmleri sunmak olduğunu söyledi. İşte 20 - 22 Mayıs 2022 ABD Box Office verileri:

(Kaynak: Variety, IMDb, Box Office Majo)