17 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2023 16:20 | Son Güncelleme: 19.07.2023 16:34

Dwayne Johnson, Red One ile en çok kazanan oyuncu oldu: 50 milyon dolar

Forbes tarafından 2016, 2019 ve 2020'de dünyanın en çok kazanan aktörü ilan edilen Dwayne Johnson yeni filmi Red One ile bir rekoru daha kırdı. The Rock (Kaya) lakaplı oyuncu, 50 milyon dolar ile Hollywood'da bir filmden en çok kazanan isim oldu
Dwayne Johnson, Red One ile en çok kazanan oyuncu oldu: 50 milyon dolar

The Rock (Kaya) lakaplı eski profesyonel güreşçi ve eski Amerikan futbolu oyuncusu Dwayne Johnson Hollywood'da tarih yazmaya devam ediyor. Son projeleri Black Adam ve Young Rock dışında gişe canavarı olarak kabul edilen 51 yaşındaki aktörün, bu yıl izleyiciyle buluşacak Amazon Original filmi Red One'dan 50 milyon dolar kazanacağı ortaya çıktı.

Robert Downey Jr. ve Will Smith'i geride bıraktı

Böylece Forbes tarafından 3 kere yılın en çok kazanan aktörü seçilen The Rock (Kaya) sadece kendi rekorunu yenilemekle kalmadı sinema tarihine geçti. Dwayne Johnson, 40 milyon dolar ile Robert Downey Jr. (Civil War) ve Will Smith'e (King Richard) ait olan bir film için en çok para ödenen oyuncu unvanını ele geçirdi.

Gişeden pay alanlara yetişemedi

Johnson yine de Scarlett Johansson, Jennifer Lawrence ve Tom Cruise gibi gişe hasılatından pay alan oyuncuların rekorlarına henüz kırmış değil ancak yıllar içindeki gelirine ve servetindeki artışa bakıldığında bu unvanın da çok uzak ihtimal olmadığı görülüyor. Nitekim The Rock (Kaya) şimdiden film başına 30 milyon dolar alan Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt gibi Oscar'lı oyuncuları geçmeyi başardı. Hal böyle olurca da gözler Prime Video'da yayınlanması beklenen Red One'a çevrildi.

 Forbes verilerine göre Dwayne Johnson 2022'de 270 milyon dolar ile en çok kazanan 4. oyuncuydu

Filme geçmeden önce Johnson'ın önceki projelerinden elde ettiği kazanca bakmakta fayda var. The Rock bugüne kadar en yüksek ücreti 23,5 milyon dolar ile Jumanji: The Next Level ve Netflix yapımı Red Notice'ten aldı. Yani kendi rekorunu neredeyse ikiye katladı. Bu filmleri sırasıyla Black Adam (22,5 milyon dolar), Jungle Cruise (22 milyon dolar) ve Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (20 milyon dolar) izledi. Peki ama Akrep Kral filmi ile yakaladığı çıkışı, Kıyamet Öyküleri, Sihirli Dağ, Hızlı ve Öfkeli serisiyle devam ettiren Dwayne Johnson'ın tarihe geçmesine neden olan yeni filmi ne anlatıyor, neden bu kadar önemli?

Red One hakkında

Filmin senaryosunu, Hızlı ve Öfkeli serisindeki birçok filmin senaryosunu yazan Chris Morgan kaleme aldı. Senaryo, yapımcı Hiram Garcia'nın (Jungle Cruise, Red Notice) orijinal bir hikayesinden uyarlandı. Garcia, Dwayne Johnson, Jake Kasdan, Chris Morgan, Dany Garcia ve Melvin Mar ile birlikte yapımcılığı da üstleniyor.

Noel filmleri türünde daha önce ele alınmamış yepyeni bir evreni hayal eden, dünya çapında geçecek dört bölümlük bir aksiyon-macera komedisi olacağı biliniyor. Projenin, uzun sürecek bir seriyi başlatması planlanıyor.

Oyuncu kadrosu

Başrollerini Dwayne Johnson ve Chris Evans'ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Lucy Liu, Kiernan Shipka, J.K. Simmons, Bonnie Hunt, Kristofer Hivju, Nick Kroll, Mary Elizabeth Ellis ve Wesley Kimmel gibi isimler rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Jake Kasdan (Jumanji: Welcome to the Jungle) yer alıyor. J.K Simmons Noel Baba'ya, Bonnie Hunt ise Noel Anne'ye hayat veriyor.

Parasını nasıl harcıyor?

En çok kazanan oyuncu, aynı zamanda parasını renkli harcama biçimiyle de tanınıyor. 2016 yılının başlarında, ayakkabı ve diğer giyim markaları için çizgi oluşturmasına yardım edecek Under Armour ile küresel sponsorluk ekibi kurdu. Johnson, 2012 yılından bu yana eski eşi Dany Garcia ile birlikte 7 Bucks adlı yapım şirketi için çalışıyor. Bu yapım şirketiyle Ballers ve Baywatch gibi sayısız projeye imza attı. The Rock (Kaya) Son filmi Red One'ın da yapımcıları arasında yer alıyor. Johnson, 2006 yılında Dwayne Johnson Rock Vakfı’nı kurarak hasta çocuklara yardım etmeye başladı. Johnson, lüks otomobil düşkünlüğüyle de tanınıyor, özel jetle seyahat ediyor ve lüks saat koleksiyonu yapıyor. Tam bir gayrimenkul zengini olan oyuncunun tam olarak kaç eve sahip olduğu ise bilinmiyor.