16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 13.04.2022 16:22 | Son Güncelleme: 13.04.2022 16:42

Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları Çin'de sansürlendi

Türkiye'de cuma günü vizyona girecek olan Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) Çin'de sansürlendi. Warner Bros 6 saniyelik diyaloğun filmden çıkartıldığını doğruladı
Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları Çin'de sansürlendi

22 küresel pazarda vizyona giren ve 56 milyon 900 bin dolar hasılat elde eden Fantastik Canavarlar serisinin üçüncü filmi Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) Çin'de sansüre uğradı. Ülkedeki kısıtlamalara rağmen hafta sonunda 9,7 milyon dolar hasılat eden filmde yer alan eşcinsel diyalog yayından kaldırıldı. Warner Bros.142 dakikalık filmin Çin'de vizyona giren versiyonunda altı saniyesi kaldırıldığını doğruladı.

 "Sana aşağım" itirafı kaldırıldı

Variety'nin haberine göre filmde Dumbledore (Jude Law) ve Grindelwald (Mads Mikkelsen) arasında geçen "Çünkü sana aşığım" ve "Gellert ve benim aşık olduğumuz yaz" diyalogları kesildi. Warner Bros. filmin geri kalanının, Dumbledore ve Grindelwald'ın yakın bir bağı paylaştığı anlayışı da dahil olmak üzere, bozulmadan kaldığını belirtti.

J.K. Rowling, 2009'da Profesör Dumbledore'un eşcinsel olduğunu açıkladı ancak filmlerde bu zamana kadar karakterin cinselliğine hiçbir zaman açıkça atıfta bulunulmamıştı

Warner Bros'tan yapıcı mesaj

Stüdyo tarafından yapılan açıklamada "Dünyanın her yerindeki izleyicilerin bu filmi görmesini ve keyfini çıkarmasını istiyoruz ve Çinli izleyicilerin de bu küçük düzenlemelerle de olsa onu deneyimleme fırsatına sahip olması bizim için önemli" denildi.